Hoelang zijn groenten houdbaar en wat is de beste bewaarmethode?

Groente BewarenGroente maakt een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse maaltijd uit. Er wordt aangeraden om dagelijks 250 gram Groente te eten. Om tot deze dagelijkse hoeveelheid te komen kun je niet alleen bij de avondmaaltijd maar ook tijdens de lunch Groente eten. Groente bevat veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Was Groente zorgvuldig schoon onder koud, stromend water. Er zijn zeer veel verschillende soorten Groente te koop, verse, uit blik en glas of diepvries. Het is aan te raden om vooral seizoensgebonden Groente te kopen. Groente verliest na aankoop snel zijn smaak en structuur en tijdens koken, stomen of wokken redelijk wat vitamines. Daarom is het belangrijk Groente na aankoop direct te bewaren in een papieren of open zak in de groentelade van je koelkast. Voorgesneden Groente dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat gekookte of bereide Groente nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Afhankelijk van het soort Groente is het daarom belangrijk om te weten hoelang Groente houdbaar is en onder welke condities.

Recente artikelen over groenten

Bewaarrecept: Merengues

Met dit leuke recept maak je hartstikke makkelijk de lekkerste merengues. Fleur de merengues extra op door er wat kleurstof aan te voegen. Dan maak je met het grootste gemak een leuk boeket van [...]

Bewaarrecept: Scones

Met dit leuke bewaarrecept maak je in een handomdraai tien heerlijke scones. Heerlijk voor bij de high tea of als tussendoortje.