Selderij Bewaren

Selderij hieronder vallen Snijselderij/Bladselderij, Bleekselderij en Knolselderij.  Bladselderij wordt wel vergeleken met peterselie maar heeft een veel meer uitgesproken smaak. Van Bladselderij kan prima een lekker stamppotje of soep worden gemaakt. Bladselderij valt in feite dan ook meer onder een tuinkruid dan groente. Knolselderij is een variant van Selderij en wordt veel toepgepast in soepen en puree. Er zijn veel lekkere recepten te maken met Knolselderij. Laat bereide of gekookte gerechten met Bladselderij of Knolselderij nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Bladselderij en Knolselderij houdbaar zijn en onder welke condities.

Selderij bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Bladselderij n.v.t.  tot 4 dagen  tot 2 maanden
 Bladselderij (gekookt) n.v.t.  tot 2 dagen  tot 3 maanden
 Knolselderij tot 4 weken  tot 3 weken  tot 1 jaar
 Knolselderij (gekookt) n.v.t.  tot 2 dagen  tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Selderij niet meer goed is?

Selderij BewarenJe kunt het beste vaststellen of Selderij niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bladselderij slap of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden. Als de Knolselderij uitgedroogd, slap of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Selderij bewaren?

Verschillende soorten selderij hebben verschillende houdbaarheidsdata. Hieronder vind je de verschillende houdbaarheidsdata voor de soorten selderij en waar je ze kunt bewaren.

Selderij in de koelkast bewaren

Bladselderij kan tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden. Hele Knolselderij kan tot 3 weken, in een papieren of open zak, in de koelkast bewaard worden. Een aangesneden Knolselderij kan 2 tot 3 dagen, mits afgedekt met plastic huishoudfolie, in de koelkast bewaard worden.

Selderij in de diepvries bewaren

Bladselderij kan tot 2 maanden in de vriezer bewaard worden. In de diepvries kan Knolselderij mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden. Bereide of gekookte gerechten met Bladselderij of Knolselderij kunnen 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden. Bereide gerechten met Bladselderij of Knolselderij kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.