Het wordt aanbevolen op minstens 1 maal per week vis te eten en dan vooral vette vis zoals makreel, haring of zalm. Gerookte Makreel is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt Gerookte Makreel op de boterham eten of in een salade of pasta verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. Gerookte makreel niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum. Laat de Gerookte Makreel niet te lang buiten de koelkast staan.
Gerookte makreel bewaren
Buiten de koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Gerookte makreel | Direct opeten | Tot 2 dagen | Tot 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Makreel een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.
Hoe lang kun je Gerookte Makreel bewaren?
- De geopende verpakking kan 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.
- De Gerookte Makreel van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.
- Gerookte Makreel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken en dan te ruiken. Producten met een TGT-datum altijd weggooien als die verstreken is.