Gerookte Makreel Bewaren

Gerookte makreel is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt gerookte makreel op de boterham eten of in een salade of pasta verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. Gerookte makreel niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum. Laat de gerookte makreel niet te lang buiten de koelkast staan. Hieronder kan je zien hoe lang je gerookte makreel bewaren kan.

Gerookte makreel bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Gerookte makreelDirect opeten Tot 2 dagen Tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is?

gerookte-makreel-bewarenJe kunt het beste vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Makreel een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe lang kun je gerookte makreel bewaren?

Dat ligt er aan waar je het bewaart:

  • buiten de koelkast maximaal 2 uur,
  • in de koelkast maximaal 2 dagen,
  • in de diepvries maximaal 3 maanden.

Hoe lang je gerookte makreel bewaren in de koelkast?

De geopende verpakking kan 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De gerookte makreel van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.

Hoe lang kan je gerookte makreel bewaren in diepvries?

Gerookte makreel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. 

Gerookte makreel kan je 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat je het dan in de oorspronkelijke verpakking bewaart voor het beste resultaat. Let de gerookte makreel onderin je koelkast in een bakje dat niet lekt.

Gerookte makreel kan je maximaal 2 uur buiten de koelkast bewaren. Daarna neemt het aantal ziekmakende bacteriën flink toe. Zorg dus ook dat je binnen 2 uur na aankoop bij de winkel de makreel in de koelkast kan leggen. Of neem een speciale koeltas mee naar de winkel.