Bewaarmethoden: Metalen bakjes

Bakjes zijn handig om eten in te bewaren. Maar ook om eten in voor te bereiden voor de rest van de week. Of om lunch mee te nemen als je naar kantoor gaat. Super handig dus, maar daarnaast is het ook duurzaam! Het gebruik van vershoudfolie of boterhamzakjes wordt verleden tijd.

Metalen of roesvrijstalen bakjes zijn handig om voedsel in te bewaren. Door de samenstelling van het metaal zijn rvs bakjes vlekbestendig en kunnen ze een valpartij goed verduren. Hierdoor gaan de bakjes erg lang mee, wat natuurlijk een groot voordeel is. Hieronder vind je een lijst met meer voor- en nadelen over het gebruik van dit soort bakjes.

Voordelen van metaal

Stevig

Het maakt niet uit wat je doet, deze bakjes breken niet. Je krijgt er hooguit een deuk in en zelfs als dat gebeurt, is de kans groot dat je die er weer uit krijgt. Hierdoor kunnen de bakjes jarenlang meegaan – lekker duurzaam! Ze zijn dus ook handig om onderweg mee te nemen.

Hygiënisch

Het schoonmaken van roestvrijstalen bakjes is gemakkelijk en ze kunnen vaak zo de vaatwasser in. Daarnaast heeft roestvrijstaal antimicrobiële eigenschappen en laten ze geen giftige stoffen vrij bij opwarming.

Kan in gekookt worden

Het eten dat je bewaart in dit soort bakjes kan zo op het fornuis opgewarmd worden. Je hoeft dus geen extra vaat af te wassen!

Stapelbaar

De bakjes kan je stapelen waardoor je makkelijk je koelkast of vriezer kan organiseren.

Nadelen van metaal

Hoge prijs

Roestvrijstalen bakjes zijn, net zoals glazen bakjes, vaak wat aan de duurdere kant. Vooral vergeleken met plastic bakjes.

Niet doorzichtig

De bakjes zijn niet doorzichtig en daardoor wat minder geschikt om eten voor de rest van de week voor te bereiden doordat je niet kan zien wat erin zit.

Niet geschikt voor de magnetron

Metaal in de magnetron is nooit een goed idee.

Conclusie

Ook al is de prijs van de meeste rvs bakjes aan de hoge kant, je hebt er je hele leven plezier van. Ze zijn stevig en je kan ze zorgeloos met je meebrengen. 

Daarnaast zijn de hygiënische eigenschappen van de bakjes voordelig om voedselverspilling tegen te gaan. Het ligt aan jou of de ondoorzichtigheid en ongeschiktheid voor de magnetron een probleem vormt. 

Mocht dit iets voor jou zijn, kijk dan vooral ook in de kringloopwinkels of je een tweedehands versie kunt vinden. Hergebruik is namelijk goed voor het milieu en het scheelt ook nog eens in de prijs. Mocht je toch liever een nieuw bakje willen aanschaffen, volg dan de links in het artikel.

Metalen lunchbox

Onze keuze: metalen broodtrommel

Met deze mooie metalen broodtrommel ben je perfect voorbereid op een dagje weg. Of dat nu naar kantoor is of een dagje eropuit.

Deze broodtrommel is helemaal waterdicht. Daarom dus perfect als je de natuur ingaat. Maar ook als je door de regen naar je werk moet. Omdat de trommel van rvs is gemaakt, gaat het ook niet roesten.

Andere materialen om in te bewaren