Garnalen Bewaren

Garnalen behoren tot de zeevruchten. De Hollandse Grijze Garnaal is een echte delicatesse. Verder is er de, wat goedkopere, Noordse Roze Garnaal. De Hollandse en Noordzee Garnalen komen uit de noordelijk gelegen wateren. Ook zijn er nog de Gamba’s, Scampi’s en Tijgergarnalen. Deze gekweekte of uit wildvangst komende soorten zijn afkomstig uit de tropische wateren en zijn beduidend goedkoper dan de Noordse Garnalen. Met Garnalen kunnen erg veel lekkere en snelle gerechten worden gemaakt, bakken, wokken en BBQ’n.

Garnalen bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Garnalen (Hollandse) Direct consumeren 1 dag Tot 3 maanden
Garnalenkroket Direct consumeren 2 dagen Tot 3 maanden
Garnalencocktail Direct consumeren 1 dag n.v.t.
Gamba Direct consumeren 1 dag Tot 3 maanden

Garnalen BewarenHoe kun je vaststellen of Garnalen niet meer goed zijn?

Je kunt het best vaststellen of Garnalen niet meer goed zijn is door te zien of te ruiken. Als de Garnalen een sterke vieze geur verspreiden of er slecht uitzien moeten zij weggegooid worden.

Hoe lang kun je Garnalen bewaren?

Verse Garnalen zijn erg bederfelijk en moeten na aankoop direct in de koelkast gezet worden. Diepgevroren Garnalen moeten na aankoop direct in de vriezer worden gedaan. Ontdooi de diepgevroren Garnalen in de koelkast. Laat Garnalen niet te lang buiten de koelkast staan. Garnalen zijn na het verstrijken van de THT-datum niet meer voor consumptie geschikt.

  • Garnalen kunnen 1 dag in de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.
  • Garnalen kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.
  • Ontdooi diepgevroren Garnalen in de koelkast.

De Garnalen niet meer consumeren na de THT-datum.

Hoe lang kun je gebakken garnalen bewaren?

Voor gebakken garnalen geldt dat je ze niet lang kunt bewaren. Zorg dat je de gebakken garnalen zo snel mogelijk laat afkoelen en binnen 2 uur in de koelkast zet. Daarna zijn de gebakken garnalen nog een dag houdbaar in de koelkast. 

Controleer áltijd de gebakken (of gekookte) garnalen als je ze uit de koelkast haalt. Kijk of die er nog goed uitziet en ruik of die nog goed ruikt. Bij twijfel weggooien.