Oesters Bewaren

[vc_row padding=”0″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Oesters zijn een geliefd product om in de zomer te nuttigen. Lekker als voorafje of gewoon op het terras met een glaasje wijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze nog goed zijn. Zeker in de warme zon kunnen schelpdieren snel bederven. Daarom is het belangrijk om te kunnen vaststellen of oesters nog goed zijn.

Oesters bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Oesters (ongeopend in schaal)Direct consumeren tot 9 dagen of THT datumn.v.t.
 Oesters (geopend in schaal)Direct consumeren1 dagn.v.t.

Oesters BewarenHoe kun je vaststellen of oesters niet meer goed zijn?

De beste manier om vast te stellen is door te zien of ruiken bij geopende oesters. Als de oester sterk naar (rotte) vis ruikt of er slecht uitziet moet je deze laten liggen. Als de oester nog in de schelp zit, hoort deze altijd dicht te zitten. Als de schelp geopend is, kun je er een tikje op geven. Als de schelp dan dicht gaat is de oester geschikt voor consumptie. Als de schelp open blijft staan, is de oester niet meer goed.

Hoe lang kun je oesters bewaren?

De oesters kunnen het beste bewaard worden in het mandje waar ze in geleverd worden bij een temperatuur van 3 tot 5 graden Celsius. Leg de oesters nooit in het water. De oesters zijn houdbaar tot de T.H.T. datum. Bij aankoop zou het meestal 9 dagen moeten duren tot de T.H.T. datum.