Paprika Bewaren

Paprika is een gekweekte vrucht verwant aan de rode peper en tomaat. Paprika is rijk aan vitamine C en in veel kleuren verkrijgbaar, rood, geel, groen en oranje. In de keuken kan het op vele manieren worden toegepast, rauw, in salades, soepen, gepoft en in ovengerechten. De Paprika wordt vaak verkocht in krimpfolie. Let bij aankoop erop dat de Paprika er fris en stevig uitziet en geen rotte plekken heeft. Vaak wordt Paprika ook toegevoegd in groentenvariaties voor de Nasi, Bami en Marcaroni. Deze voorgesneden verpakkingen dienen op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide Paprika nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Paprika bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Paprika Heel exemplaar tot 1 week Aangesneden exemplaar 1 tot 3 dagen Geblancheerd tot 1 jaar

Paprika BewarenHoe kun je vaststellen of Paprika niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Paprika niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Paprika rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Paprika bewaren?

Voorgesneden Paprika dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden.

Paprika kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 1 week bewaard worden. Indien verpakt in krimpfolie, deze folie niet verwijderen.

Hoe lang kun je gesneden paprika bewaren?

Aangesneden Paprika kan 1 tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden  in een goed afgesloten bakje.

Hoe lang kun je paprika bewaren in de koelkast?

Een normale hele paprika moet je niet in de koelkast bewaren. Zolang de paprika niet aangesneden is, moet je deze op de fruitschaal bewaren. Als je de paprika hebt gesneden, is deze nog 1 tot 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Hoe lang kun je paprika bewaren in de diepvries?

In de diepvries kan Paprika mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.