Mosselen Bewaren

Mosselen vallen onder de weekdieren. In Nederland worden Mosselen gekweekt en verkocht onder de naam Zeeuwse Mosselen. Wie kent het niet gezellig met zijn allen om de tafel en een grote Mosselpan op tafel. Lekker met patatjes, stokbrood en lekkere sausjes. Genieten. Mosselen bevatten o.a. veel mineralen en vitamines en het vetgehalte is te verwaarlozen. De Mosselen worden meestal in een gesealde verpakking verkocht. Op de verpakking staat de datum aangegeven hoelang de ongekookte Mosselen bewaard kunnen worden. Als je de verpakking geopend hebt kun je het beste alle Mosselen koken. Houd je wat Mosselen over haal ze dan uit de schelp. Deze gekookte Mosselen kun je eventueel invriezen of de volgende dag in een gerecht gebruiken.

Mosselen bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Mosselen (rauw)Direct consumerenMaximaal 1 dag geopende verpakkingRauw niet invriezen
Mosselen (gekookt)Direct consumerentot 2 dagen tot 3 maanden

Mosselen BewarenHoe kun je vaststellen of Mosselen niet meer goed zijn?

Was de Mosselen goed, verwijder de kapotte en beschadigde exemplaren direct. Als de schelp geopend is, kun je er een tikje op geven. Als de schelp dan dicht gaat is de Mossel geschikt voor consumptie. Als de schelp open blijft staan, is de Mossel niet meer goed. Blijft de schelp na het koken dicht dan is de Mossel niet geschikt om op te eten. Laat de Mosselen niet te lang buiten de koelkast staan.

De beste manier om vast te stellen is door te zien of ruiken bij Mossselen. Als de Mossel nog in de schelp zit, hoort deze altijd dicht te zitten. Als de schelp geopend is, kun je er een tikje op geven. Als de schelp dan dicht gaat is de Mossel geschikt voor consumptie. Gooi beschadigde Mosselen direct weg.

Hoe lang kun je Mosselen bewaren?

  • Ongekookte Mosselen in verpakking. Op de verpakking staat de datum aangegeven hoelang de ongekookte Mosselen in de koelkast bewaard kunnen worden.
  • Ongekookte Mosselen in een geopende verpakking of zonder verpakking kunnen tot 1 dag in de koelkast bewaard worden.
  • Gekookte Mosselen uit de schelp gehaald kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.
  • Gekookte Mosselen uit de schelp gehaald kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.