Een Courgette behoort tot de familie van de komkommer en wordt als groente gegeten. Een Courgette bevat veel mineralen, mineralen, vezels en weinig calorieën. Er zijn veel bereidingsmogelijkheden met Courgette. Een Courgette is vooral geschikt om te stoven en te stomen. Er kan ook prima soep van worden gemaakt en fijne ovenschotels. Van een Courgette kunnen heerlijke groentesapjes en smoothies gemaakt worden. Let bij aankoop van een Courgette erop dat de schil egaal van kleur is, geen beschadigingen vertoont en stevig aanvoelt. In de koelkast verliest een Courgette zijn smaak. Laat bereide Courgette nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Je kunt het beste vaststellen of een Courgette niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Courgette slap, rotte plekken vertoont of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.
Courgette bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Courgette | Heel exemplaar tot 6 dagen | Bereid/Aangesneden tot 2 dagen | Geblancheerd tot 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of een Courgette niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of een Courgette niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Courgette slap, rotte plekken vertoont of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.
Hoe lang kun je een Courgette bewaren?
Een hele Courgette kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 6 dagen bewaard worden. Hoe lang kun je een courgette bewaren in de koelkast? In de koelkast kan een aangesneden Courgette tot 2 dagen bewaard worden, mits afgedekt met huishoudfolie. De Courgette verliest in de koelkast smaak. In de koelkast kan een bereide en snel afgekoelde Courgette, tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje bewaard worden. Hoe lang kun je een courgette bewaren in de diepvries? Bereide Courgette kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.