Courgette Bewaren

Een Courgette behoort tot de familie van de komkommer en wordt als groente gegeten. Een courgette bevat veel mineralen, mineralen, vezels en weinig calorieën. Let bij aankoop van een courgette erop dat de schil egaal van kleur is, geen beschadigingen vertoont en stevig aanvoelt. In de koelkast verliest een courgette zijn smaak. Hieronder lees je hoe lang je courgette bewaren kan.

Courgette bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Courgette6 dagenLiever niet12 maanden
Gesneden courgette2 uur2 dagen3 maanden
Gebakken courgette2 uur2 dagen3 maanden
Halve courgette2 uur2 dagen3 maanden

Hoe kun je vaststellen of een courgette niet meer goed is?

Courgette BewarenJe kunt het beste vaststellen of een courgette niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de courgette slap, rotte plekken vertoont of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je een courgette bewaren?

Een hele courgette kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 6 dagen bewaard worden. Je kan de courgette het beste op een fruitschaal of bij andere groenten bewaren. Let er wel op dat je er geen appels of bananen bij legt. Die versnellen namelijk het rijpingsproces.

Hoe lang kun je een courgette bewaren in de koelkast?

In de koelkast kan een gesneden courgette tot 2 dagen bewaard worden, mits afgedekt met huishoudfolie. De courgette verliest in de koelkast smaak.

In de koelkast kan een bereide en snel afgekoelde courgette, tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje bewaard worden.

Hoe lang kun je een courgette bewaren in de diepvries?

Bereide courgette kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Als je een hele, rauwe courgette wilt invriezen, kan dat natuurlijk ook. Dan moet je de courgette wel eerst van tevoren blancheren. Snij de courgette dan eerst in schijfjes of blokjes. De schil kan je laten zitten. Doe de courgette ongeveer 2 tot 3 minuten in kokend water. Daarna blus je het af met koud water.

Courgette kan je het beste buiten de koelkast bewaren op een koele en donkere plek. Bijvoorbeeld in de kelder of berging. Eventueel kan courgette ook in een keukenkastje. Zo is de courgette ongeveer 6 dagen houdbaar.

Als je de courgette echt lang wilt bewaren, kan je die invriezen. Blancheer de courgette van tevoren voor het beste resultaat. In de diepvries blijft de courgette 12 maanden houdbaar.

Een hele courgette blijft 6 dagen goed buiten de koelkast. Na blancheren een jaar in de vriezer. Een gesneden courgette (of halve) courgette bewaar je 2 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Verse courgette kan je heel goed invriezen. Zorg dat je de courgette vooraf even blancheert. Dan blijft de courgette 12 maanden houdbaar.

Gebakken courgette kan je 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de diepvries. Zorg dat je de courgette in de koelkast afdekt met huishoudfolie. In de diepvries kies je voor een luchtdichte verpakking.

Een courgette kan je 6 dagen buiten de koelkast bewaren.

Een aangesneden courgette kan je prima bewaren. Zorg dat je de courgette inpakt met wat huishoudfolie. Dan blijft de courgette nog 2 dagen goed in de koelkast. Let op: in de koelkast verliest courgette smaak.