Gerookte Paling Bewaren

Gerookte Paling geldt als een echte delicatesse. Paling, ook wel aal genoemd, komt vooral voor in wateren met modderige bodems, in sloten, meren en rivieren. Er is wilde- en kweekpaling te koop. Gerookte paling is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Laat de gerookte Paling niet te lang buiten de koelkast staan. Hieronder lees je hoe lang je gerookte paling bewaren kan.

Gerookte paling bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Gerookte paling (open verpakking)2 uur2 dagen3 maanden
Gerookte paling (gesloten verpakking)2 uurzie THT/TGT3 maanden
Gerookte paling (vacuüm verpakt)2 uurMaximaal 10 dagenMaximaal 6 maanden

Hoe kun je vaststellen of gerookte paling niet meer goed is?

Gerookte Paling BewarenJe kunt het beste vaststellen of Gerookte Paling niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de gerookte paling een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe lang kun je gerookte paling bewaren?

  • volg de THT/TGT datum als de verpakking gesloten is,
  • 2 dagen in de koelkast als de verpakking open is,
  • 10 dagen in de koelkast vacuümverpakt,
  • 3 maanden in de vriezer,
  • 6 maanden in de vriezer vacuümverpakt.

Hoe lang kun je gerookte paling bewaren in koelkast?

De geopende verpakking kan 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De Gerookte Paling van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.

Hoe lang kun je gerookte paling bewaren in diepvries?

Gerookte Paling kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Zorg ervoor dat je de paling bij voorkeur vacuüm laat verpakken als je die gaat invriezen. Dan is de paling namelijk een stuk langer houdbaar. Sommige visboeren rekenen dan zelfs op 6 maanden.

Gerookte paling vacuüm bewaren

Voor het beste resultaat laat je de paling vacuüm verpakken door de visboer. Zolang je de verpakking niet openmaakt, is de paling dan maximaal 10 dagen goed. In de diepvries kan de vacuümverpakte paling 6 maanden bewaard worden.

Je kan de verse gerookte paling het beste bewaren in vetvrij papier. Dat doen ze er ook meestal omheen bij de visboer. Een andere goede optie is vacuümverpakt. Dan blijft de paling het langst goed ~ 10 dagen.

Als er een THT of TGT datum op staat is dat altijd de uiterste grens. Als je de verpakking opent, kan je de paling nog 2 dagen bewaren. Als je verse paling van de visboer hebt, kan je die 7 dagen bewaren. Vacuümverpakt blijft de paling (ongeopend) 10 dagen goed.

Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Paling niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de gerookte paling een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Paling, net als alle andere vis, kan je maximaal 2 uur buiten de koelkast bewaren.