Gerookte Zalm Bewaren

Zalm en vooral Gerookte Zalm is een product dat we allemaal graag eten. Het wordt aanbevolen op minstens 1 maal per week vis te eten en dan vooral vette vis zoals makreel, haring of zalm. Gerookte Zam is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt Gerookte Zalm op de boterham of als hapje eten of in een salade of pasta verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. 

Gerookte zalm bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Gerookte zalmDirect opeten Tot 2 dagen Tot 3 maanden

Gerookte Zalm BewarenHoe kun je vaststellen of Gerookte Zalm niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Zalm niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Zalm een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe moet je Gerookte Zalm bewaren?

  • De geopende verpakking kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.
  • De Gerookte Zalm van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.
  • Gerookte Zalm kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Gerookte zalm bewaren na openen

Als je de verpakking van gerookte zalm hebt geopend, is deze nog steeds houdbaar. Maar let erop dat de zalm na de THT of TGT datum altijd weggegooid moet worden! 

Na openen is de zalm nog zo’n 2 dagen houdbaar. Als je twijfelt, kijk en ruik dan goed. Je kunt bij gerookte zalm goed ruiken als deze niet meer goed is.