Haring Bewaren

Met verse Haring kun je een heerlijke, gezonde maaltijd maken. Het wordt aangeraden om minstens 1 maal per week vis te eten. Vis bevat erg veel gezonde voedingsstoffen. Een echte Hollandse lekkernij, een nieuwe Haring of Maatjesharing kun je het beste bij de viskraam opeten. Verse Haring moet bij aankoop fris ruiken, de ogen moeten helder zijn en de huid vochtig en glanzend. Verse filet van Haring is stevig, fris en glanzend. Verse Haring kun je het beste op de dag van aankoop opeten of de volgende dag. Verpak de Haring, direct na aankoop, in vershoudfolie en leg de Haring bedekt met ijsblokjes onderin de koelkast met een temperatuur van 4 graden. Haring in een gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum.

Haring bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
HaringDirect opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden
HaringDirect opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden
HaringDirect opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden
HaringDirect opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden

Haring BewarenHoe kun je vaststellen of Haring niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Haring niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Haring een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe lang kun je Haring bewaren?

Verse Haring en/of Filet van Haring kan, verpakt in vershoudfolie en bedekt met ijsklontjes, 1 tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De Haring in gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na de TGT-datum.

Haring kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

  • Gemarineerde haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Gerookte haring kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Schoongemaakte haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Zoute haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Zure haring kun e 1 tot 2 dagen bjewaren in de koelkast.