Haring Bewaren

Een echte Hollandse lekkernij, een nieuwe haring of maatjesharing kun je het beste bij de viskraam opeten. Verse haring moet bij aankoop fris ruiken, de ogen moeten helder zijn en de huid vochtig en glanzend. Verse filet van Haring is stevig, fris en glanzend.

Haring bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Gemarineerde haringDirect opeten 1 tot 2 dagen 3 maanden
Gerookte haringDirect opeten 2 dagen 3 maanden
HaringDirect opeten 1 tot 2 dagen 3 maanden
Hollandse Nieuwe haringDirect opeten 1 tot 2 dagen 3 maanden
Verse haringDirect opeten 1 tot 2 dagen 3 maanden
Zoute haringDirect opeten 1 tot 2 dagen 3 maanden
Zure haringDirect opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of haring niet meer goed is?

Haring BewarenJe kunt het beste vaststellen of Haring niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Haring een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe lang kun je haring bewaren?

Verse haring en/of filet van haring kan, verpakt in vershoudfolie en bedekt met ijsklontjes, 1 tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De haring in gesloten, gevacuümeerde verpakking niet meer consumeren na de TGT-datum.

Hoe lang kan je haring in de koelkast bewaren?

  • Gemarineerde haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Gerookte haring kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Schoongemaakte haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Zoute haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Zure haring kun je 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.

Hoe lang kan je haring in de vriezer bewaren?

In de diepvries blijft alle haring 3 maanden goed. Het gaat er dan wel om dat je de haring zo snel mogelijk na kopen invriest. Als je die te lang buiten laat liggen of te lang in de koelkast bewaart, neemt de houdbaarheid in de diepvries af.

Hoe moet je haring bewaren?

Verpak de haring, direct na aankoop, in vershoudfolie en leg de haring bedekt met ijsblokjes onderin de koelkast met een temperatuur van 4 graden.

Verse haring kan je het beste de dag zelf opeten. Maar je kan verse haring 1 of 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat je verse haring onderin de koelkast legt en er ijs overheen legt. Dan blijft de haring het langst goed.

Verse haring kan je het beste de dag zelf opeten. Maar je kan verse haring 1 of 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat je verse haring onderin de koelkast legt en er ijs overheen legt. Dan blijft de haring het langst goed.

Je kan verse haring ook invriezen. Dan blijft de haring nog 3 maanden houdbaar in de diepvries.

Als je haring koopt, kan je die een dag later eten. Het is dan wel belangrijk dat je de haring zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast legt. Binnen 2 maximaal 2 uur. Daarnaast moet je de haring in de koelkast goed bewaren. Het beste is om de haring onderin de koelkast te leggen met ijs eroverheen.

Als haring vies ruik of plakkerig is, is die niet meer goed. Een goede haring heeft een malse structuur en is mooi vet. De kleur van de binnenkant is blank of helder rood. Je mag geen restjes schubben of ingewanden zien. Daarnaast heeft de haring een mooie zilverkleurige huid.

Haring moet zo snel mogelijk in de koelkast. Het beste pak je de haring in vetvrij papier in en leg je die onderin de koelkast. Doe er dan ijsklontjes overheen zodat de haring goed koud blijft. Dan is de haring 2 dagen houdbaar.

In de diepvries kan je de haring 3 maanden bewaren.

Haring kan heel goed in de diepvries. In de diepvries is haring ongeveer 3 maanden houdbaar.