Biefstuk is een heerlijk, mals stukje vlees van rund of kalf. Er zijn erg veel tips te vinden hoe je het beste een biefstuk kunt bakken. Om lang van Biefstuk te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Biefstuk houdbaar is en onder welke condities.
Biefstuk bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Biefstuk (rauw) | 2 uur | 2 dagen | 9 maanden |
Biefstuk (bereid) | 2 uur | 2 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of biefstuk niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of de Biefstuk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Biefstuk grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden.
Hoe moet je biefstuk bewaren?
Onbereide en bereide Biefstuk kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.
Onbereide Biefstuk kan tot 9 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.
Bereide Biefstuk kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.
Biefstuk in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.