Biefstuk Bewaren

Biefstuk is een duur stukje vlees en daarom alleen al is het zonde als je het moet weggooien. Het beste is gewoon om de biefstuk te bakken op de dag dat je het koopt. Maar soms komt er wat tussen en dan laat je die biefstuk toch liggen. Daarom lees je hier hoelang je biefstuk bewaren kan.

Biefstuk bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Biefstuk (rauw)2 uur 2 dagen 9 maanden
 Biefstuk (bereid)2 uur 2 dagen 3 maanden

Biefstuk bewarenHoe kun je vaststellen of biefstuk niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Biefstuk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de biefstuk grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden. Neem hiermee geen risico! Van een slechte biefstuk word je echt goed ziek.

Hoe lang kan je biefstuk bewaren?

Het hangt er vanaf of de biefstuk rauw is of al gebakken. Daarnaast maakt het natuurlijk uit of je de biefstuk in de koelkast of diepvries bewaart. Hieronder schrijven we het voor je uit.

Hoe lang biefstuk bewaren in koelkast?

Rauwe en gebakken biefstuk kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. Je kan het vlees ook inpakken in goed, dik folie. Zorg dat er geen vlees “bloot” is in de koelkast. Want dan droogt het snel uit.

Hoe lang biefstuk bewaren in diepvries?

Onbereide Biefstuk kan tot 9 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Bereide Biefstuk kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Hoe lang kun je vacuüm verpakte biefstuk bewaren?

Bij de meeste slagers kan je vragen of ze jouw biefstuk vacuüm verpakken. Daardoor kan je een biefstuk een week in de koelkast bewaren. Omdat het vacuümverpakt is, wordt het vlees wat grijzer. Leg het daarom een uur voor het bakken buiten de koeling en open de verpakking. Na een minuut of 10 wordt het vlees weer rood.

Vacuümverpakt vlees blijft 9 tot 12 maanden goed in de diepvries. Als je dit vlees wilt gebruiken, moet je het eerst ontdooien. Leg het dan een dag van tevoren in de koelkast. Laat het rustig ontdooien buiten de verpakking op een bord of schaal. Dek het wel goed af. Gooi de vleessappen weg die op het bord liggen. Je hoeft de biefstuk niet af te spoelen.

Rauwe en gebakken biefstuk kan je 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je de biefstuk vacuümverpakt hebt, kan je die een week bewaren in de koelkast.

Je kunt het beste vaststellen of de biefstuk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de biefstuk grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden. Neem hiermee geen risico! Van een slechte biefstuk word je echt goed ziek.

Rauwe biefstuk kan je twee uur buiten de koelkast bewaren. Daarna neemt de kans op ziekmakende bacteriën flink toe. Zorg dus dat je biefstuk zo snel mogelijk in de koeling legt als je het niet (meer) gebruikt.

Rauwe biefstuk kan je heel goed invriezen. Het beste is om dan vacuümverpakte biefstuk in te vriezen. Dan blijft die het beste en langste houdbaar.

Als je biefstuk hebt ingevroren, kan je die het beste in de koelkast laten ontdooien. Leg de biefstuk een dag van tevoren op een afgedekt bord in de koelkast.

Nee. Biefstuk kan je maar 1 keer invriezen. Als je het dan niet meer opeet, moet je het weggooien.

Gebakken biefstuk kan je 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer.

Biefstuk kan je het beste een uurtje op kamertemperatuur laten komen. Dan is het ook goed om meteen te gaan bakken. Als je rauwe (of gebakken) biefstuk namelijk langer dan 2 uur buiten de koeling bewaart, kan je er ziek van worden.