Champignons bewaren

Champignons worden in Nederland bijna altijd geteeld op een gevarieerde voedingsbodem met o.a. paardenmest.  In Champignons heb je een witte en bruine variant. De bruine variant, de kastanjechampignon, is wat steviger en heeft een meer nootachtige smaak. De Portobello is een grote kastanjechampignon en wordt vaak, gevuld, als ovengerecht bereid. Champignons kennen veel bereidingstoepassingen, koken, bakken, in soepen en sauzen. Gebruik geen water voor het schoonmaken van de Champignons maar borstel ze schoon. Hiervoor zijn handige borsteltjes verkrijgbaar. Let bij aankoop van Champignons goed op dat ze niet vochtig zijn en geen gekneusde plekjes hebben. Voorgesneden Champignons dienen op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide of gekookte Champignons nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Champignons bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Champignon  Tot 2 dagen  2 tot 3 dagen  Tot 3 maanden

Houdbaarheid ChampignonsHoe kun je vaststellen of Champignons niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Champignons niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Champignons beschimmeld zijn of zuur ruiken dienen zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Champignons bewaren?

Champignons kunnen buiten de koelkast op een droge en koele plaats 1 tot 2 dagen bewaard worden. Hoe lang kun je champignons in de koelkast bewaren? Champignons kunnen 2 tot 3 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak. Bij voorkeur Champignons niet bij sterk ruikende groenten bewaren. Hoe lang kun je gebakken champignons bewaren? Gekookte of bereide Champignons kunnen tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, mits snel afgekoeld, in de koelkast bewaard worden. Hoe lang kun je champignons in de vriezer bewaren? In de diepvries kunnen Champignons mits vooraf kort geblancheerd, tot 3 maanden bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.