Champignons bewaren

Champignons worden in Nederland bijna altijd geteeld op een gevarieerde voedingsbodem met o.a. paardenmest. Voorgesneden champignons dienen op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide of gekookte champignons nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Hieronder kan je lezen hoe lang je champignons bewaren kan.

Champignons bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Champignonn.v.t. 2 tot 3 dagen Tot 3 maanden
Gebakken champignon2 uur 2 dagen Tot 3 maanden
Kastanjechampignonn.v.t. 2 tot 3 dagen Tot 3 maanden
Portobellon.v.t. 2 tot 3 dagen Tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of champignons niet meer goed zijn?

Houdbaarheid ChampignonsJe kunt het beste vaststellen of champignons niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de champignons beschimmeld zijn of zuur ruiken dienen zij weggegooid te worden.

Let bij aankoop van Champignons goed op dat ze niet vochtig zijn en geen gekneusde plekjes hebben.

Hoe lang kun je Champignons bewaren?

Champignons bewaar je het liefste in de koelkast. Buiten de koelkast blijven champignons niet lang goed. Alle adviezen hieronder gelden ook voor kastanjechampignons en portobello’s. Dat zijn namelijk allemaal champignons.

Hoe lang kun je champignons in de koelkast bewaren?

Champignons kunnen 2 tot 3 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak. Bij voorkeur champignons niet bij sterk ruikende groenten bewaren.

Hoe lang kun je gebakken champignons bewaren?

Gekookte of bereide champignons kunnen tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, mits snel afgekoeld, in de koelkast bewaard worden.

Hoe lang kun je champignons in de vriezer bewaren?

In de diepvries kunnen champignons mits vooraf kort geblancheerd, tot 3 maanden bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.

Champignons kan je het beste in het bakje waarin je ze koopt, of in een papieren zak bewaren. Dan leg je de champignons onderin de koelkast in de groentelade. Let erop dat je geen uien of prei bij de champignons bewaart. Dat beïnvloedt de smaak. In de koelkast blijven champignons 2 tot 3 dagen houdbaar.

Champignons kan je het beste in de koelkast bewaren. Daar blijven ze 2 tot 3 dagen houdbaar.

Nee. Hoewel champignons zelf eetbare schimmels zijn, kan je een beschimmelde champignon niet eten.

Als (witte) champignons onder de bruine vlekken zitten, zijn ze niet meer goed. Je moet ze dan weggooien.

Ja, dat kan prima. Maar zorg dat je ze wel van tevoren even bakt of kookt. Dan blijven ze mooier in de vriezer.

Nee, beter van niet. Zorg dat champignons zo snel mogelijk in de koelkast zet.