Bloemkool Bewaren

Bloemkool is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar en in verschillende kleurvarianten te koop, witte, paarse of groene. Bloemkool is natuurlijk een kool. Bloemkool bevat vitamines en calcium en is koolhydraatarm. Bloemkool wordt bij voorkeur kort gekookt maar kan ook gewokt, rauw als snack, in salades en als soep worden gegeten. Voorgesneden Bloemkool dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide of gekookte Bloemkool nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Bloemkool bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Bloemkool rauw 3 tot 5 dagen 3 tot 7 dagen 1 jaar op -18 graden
Bloemkool gekooktmaximaal 2 uurGekookt 1 tot 2 dagen 3 maanden
Bloemkoolrijstmaximaal 2 uur1 tot 2 dagen 3 maanden

Bloemkool bewarenHoe kun je vaststellen of bloemkool niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Bloemkool niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bloemkool rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je bloemkool bewaren?

Bloemkool kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats 3 tot 5 dagen bewaard worden.

Hoe lang kun je bloemkool in de koelkast bewaren?

Bloemkool kan 3 tot 7 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.

Hoe lang kun je bloemkool bewaren na koken?

Gekookte Bloemkool kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Hoe lang kun je bloemkool in de diepvries bewaren?

In de diepvries kan Bloemkool mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Bereide Bloemkool kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Andere koolsoorten bewaren:

Een bloemkool kan je buiten de koelkast, in de koelkast en in de vriezer bewaren. Buiten de koelkast blijft ie op een droge en koele plaats 3 tot 5 dagen goed. In de koelkast ongeveer een week. Ingevroren is een bloemkool tot 12 maanden houdbaar.

Je kunt het beste vaststellen of Bloemkool niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bloemkool rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Bloemkool kan je de volgende dag prima nog opwarmen. Zorg wel dat je de bloemkool na het bereiden laat afkoelen en binnen 2 uur in de koelkast zet. Ook kan je bloemkool niet meer dan 1 keer opnieuw opwarmen.

Bloemkool kan 3 tot 7 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.

In de diepvries kan bloemkool mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Bereide bloemkool kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Ingevroren bloemkool kan je zo in de pan doen of eerst laten ontdooien. Het beste is om de bloemkool gewoon bevroren te koken. Het duurt dan wel iets langer dan normaal. Reken op 8 tot 10 minuten. Controleer tussentijds door er met een vork in te prikken.

Een halve bloemkool is net zo lang houdbaar als een normale bloemkool. Zorg dat je deze in een papieren zak bewaart. Laat het loof zitten. Dan droogt de bloemkool minder snel uit.

Gesneden bloemkool kan je hartstikke goed in de koelkast bewaren of in de vriezer. In de koelkast blijft de gesneden bloemkool ongeveer een week goed. In de vriezer 12 maanden nadat je de bloemkool geblancheerd hebt.