Gehakt Bewaren

Gehakt is gemalen vlees en kan van varken, rund, kalf, schaap, lam of kip gemaakt worden. Ook een samenstelling van vleessoorten is mogelijk. Gemalen vlees waaronder Gehakt is erg bederfelijke waar en daarom is het belangrijk om te weten hoe lang je gehakt bewaren kan.

Gehakt bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Rundergehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Rundergehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Gehakt, half om half (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Gehakt, half om half (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Lamsgehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
Lamsgehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Kalfsgehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Kalfsgehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Varkensgehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Varkensgehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of gehakt niet meer goed is?

Gehakt bewarenJe kunt het beste vaststellen of Gehakt niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Gehakt ranzig, vreemd verkleurd is of niet meer goed ruikt moet het product weggegooid te worden.

Hoe lang kun je gehakt bewaren?

Dat wisselt, maar over het algemeen gelden de volgende regels:

  • Rauw gehakt kan je 1 dag in de koelkast bewaren.
  • Gebakken gehakt kan je 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Rauw en gebakken gehakt kan je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Hoe lang kan je gehakt bewaren in de koelkast?

Onbereid gehakt kan in een afgesloten bewaardoos tot 1 dag onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.

Als je het gehakt verwerkt hebt in een gerecht of op een andere manier kan je het twee dagen bewaren.

Hoe lang kan je gebakken gehakt bewaren?

Gebakken gehakt kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. Let erop dat je het goed luchtdicht inpakt. Daarvoor kan je het beste een vershoudbakje gebruiken. Dat voorkomt namelijk ook dat de sappen op andere producten terechtkomen.

Hoe lang kun je gehakt in de vriezer bewaren?

Onbereid gehakt kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Als je het hebt, kan je gehakt ook tot -40 graden invriezen. Zorg ervoor dat je het gehakt in kleine porties invriest. Dat zorgt ervoor dat de temperatuur in de vriezer minder schommelt.

Hoe lang kan je ontdooid gehakt bewaren?

Ontdooid gehakt kan je nog 1 dag bewaren in de koelkast. Gehakt moet je altijd in de koelkast ontdooien. Dan blijft de kwaliteit goed. Zorg dat je het in een bakje of op een bord onderin de koelkast ontdooit. Dat zorgt ervoor dat eventuele vleessappen niet op andere producten in de koelkast terechtkomen.

Rauw gehakt kan je 1 dag bewaren in de koelkast, gebakken gehakt kan je 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je gehakt laat ontdooien in de koelkast, is het nog 1 dag houdbaar.

Nee. Gehakt blijft maximaal 2 dagen goed als je het gebakken hebt. Rauw gehakt mag je 1 dag in de koelkast bewaren.

Rauw gehakt is maar 1 dag houdbaar in de koelkast. Als je het gehakt gebakken hebt, kan je het twee dagen bewaren in de koeling.

Gehakt van de slager kan je 1 dag bewaren in de koelkast.

Rauw gehakt kan je heel goed invriezen. Zorg er wel voor dat je het in kleine luchtdichte porties invriest. Dan blijft het wel 3 maanden houdbaar.