Broccoli is een aan bloemkool verwante groente en bevat o.a. vitamines, calcium, kalium en weinig koolhydraten. Er zijn veel bereidingsmogelijkheden met Broccoli. Broccoli kan worden gekookt, gewokt en soep van gemaakt worden. Ook kan de Broccoli rauw in salades verwerkt worden en kunnen er heerlijke groentesapjes en smoothies mee gemaakt worden. De roosjes van de Broccoli hebben een kortere kooktijd nodig dan de steeltjes. Voorgesneden Broccoli dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat gekookte Broccoli nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Hieronder lees je precies hoe lang je broccoli kunt bewaren.
Broccoli bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Broccoli rauw | 1 tot 2 dagen | 3 tot 5 dagen | Geblancheerd tot 1 jaar op -18graden |
Broccoli gekookt | n.v.t. | 2 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of broccoli niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Broccoli niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Broccoli zuur ruikt, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.
Hoe moet je broccoli bewaren?
Broccoli kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats 1 tot 2 dagen bewaard worden.
Hoe lang kun je broccoli in de koelkast bewaren?
Broccoli kan 3 tot 5 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.
Hoe lang kun je gekookte broccoli bewaren?
Gekookte of bereide Broccoli kan tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, mits snel afgekoeld, in de koelkast bewaard worden.
In de diepvries kan Broccoli mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.
Hoe lang kun je broccoli in de vriezer bewaren?
Bereide Broccoli kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.