Appels Bewaren

Het is aan te bevelen om dagelijks twee stuks fruit te eten. De hoeveelheid vitamine C in een Appel is te verwaarlozen maar een appel bevat wel veel kalium en voedingsvezels. Je kunt appels natuurlijk ook op veel andere manieren gebruiken. Bijvoorbeeld om appelmoes van ta maken of een lekkere appeltaart. Om te blijven genieten van een gezonde appel is het belangrijk te weten hoe lang je appels bewaren kunt.

Appels bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Appel (met schil)  5 tot 7 dagen  2 tot 4 weken 8 tot 12 maanden
Appel (zonder schil)  maximaal 2 uur  2 dagen 1 jaar
Appel (gedroogd)  6 tot 9 maanden  n.v.t. n.v.t.
Appelcarré  maximaal 2 uur  3 dagen 3 maanden
Appelflap  maximaal 2 uur  3 dagen 3 maanden
Appelkoek  2 maanden  n.v.t. 3 maanden
Appelkruimelvlaai  maximaal 2 uur  3 dagen 3 maanden
Appelmoes  maximaal 2 uur  1 week 3 maanden
Appelstroop  1 jaar  n.v.t. n.v.t.
Appeltaart  maximaal 2 uur  3 dagen 3 maanden
Appels Bewaren
Appels Bewaren

Hoe kun je vaststellen of Appels niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Appels niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Appels slap zijn of plekjes vertonen en weinig tot geen smaak meer hebben, dienen ze weggegooid te worden. Een goede Appel voelt stevig aan en heeft een goede, knapperige bite.

Hoe lang kun je Appels bewaren?

Appels kunnen 5 tot 7 dagen op de fruitschaal bewaard worden. Voor Appels geldt, net zoals veel andere fruitsoorten, dat zij beter niet samen met bananen op de fruitschaal bewaard worden. Bananen scheiden een stof af die het rijpingsproces van appels en ander fruit versnellen. Hoe lang kun je appels bewaren in de koelkast? In de koelkast kunnen Appels 2 tot 4 weken bewaard worden. Hoe lang kun je appels bewaren in de diepvries? In de diepvries blijven appels zo’n 8 tot 12 maanden goed. Hoe lang kun je appels bewaren na het plukken? Hieronder een overzicht van de verschillende appelrassen, wanneer ze geplukt worden en tot wanneer ze houdbaar zijn:
Appelras Plukmaand Eetbaar tot
Elstar September December
Granny Smith Oktober November/februari
Jonagold Oktober Februari
Sterappel Oktober Maart
Jonathan September Februari
Drentse Bellefleur Okotber December
Lemoenappel September Januari
Winston Oktober April
Bramley’s Seeding September Maart
Bewaar zelfgeplukte appels op een koele en donkere plaats. Na het plukken hebben de appels nog een rijpingstijd nodig. Let er op dat je appels die rot zijn, verwijdert. Anders gaat de rest ook rotten.