Venkel Bewaren

Venkel is een plant uit de schermbloemfamilie. Venkel heeft een wat zoete, anijsachtige smaak en zit vol vitamine C, folium en calcium. De stevige knol kan in veel gerechten worden toegepast. Venkel kun je stoven, smoren, salades, soep, puree of ovengerechten mee maken. Het mooie groen kun je als kruid gebruiken. De zaden van de Venkel kunnen als specerij gebruikt worden. Met de wat bittere en anijsachtige zaden wordt de Franse Pastis en de Griekse Ouzo  gemaakt. Laat bereide gerechten met Venkel nooit meer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Koel een bereid gerecht met Venkel snel af voor je het gaat invriezen. Het is belangrijk om te weten hoelang Venkel houdbaar is en onder welke condities.

Venkel bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Venkel  Rauw tot 2 dagen    Rauw tot 1 week Gekookt/Bereid tot 2 dagen  Rauw tot 1 jaar op -18 graden Gekookt/Bereid tot 3 maanden op -18 graden

Hoe kun je vaststellen of Venkel niet meer goed is?

Venkel BewarenJe kunt het beste vaststellen of Venkel niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Venkel  slap of beschimmeld is dient de Venkel weggegooid te worden. De kwaliteit van voorgesneden Venkel gaat erg snel achteruit en dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden.

Hoe lang kun je Venkel bewaren?

Rauwe Venkel kan tot 2 dagen op een droge en koele plaats bewaard worden.

Venkel in de koelkast bewaren

Rauwe Venkel kan tot 1 week in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak. Gekookte Venkel kan tot  2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Venkel in de diepvries bewaren

In de diepvries kan Venkel mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Bereide Venkel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.