Radijs Bewaren

Radijs is een mooi, stevig knolletje en komt uit de kruisbloemenfamilie. Radijs wordt rauw gegeten een heeft een pittige, sterke peperige smaak. Als je nog wat moet wennen aan die pittige smaak kun je het rode velletje van het knolletje ook afpellen of schillen. Radijs is een echte lentegroente, supergezond, bevat veel vezels en is caloriearm. Als een Radijs wat ouder wordt kan die wat sponzig worden en veel van zijn smaak verliezen. Koop daarom altijd stevige, harde, frisse exemplaren. Je kunt ook zelf Radijs zaaien en opkweken. Deze Radijzen zijn wel een stuk pittiger dan de Radijzen die je koopt. Radijs kan als snack worden gegeten, in een salade of in plakjes gesneden op brood met kaas worden gegeten.  De Daikon is een Japanse grote witte radijs en zijn vooral in toko’s te koop. De Daikon wordt veel toegepast in de Japanse en Koreaanse keuken. Het is belangrijk om te weten hoelang Radijs bewaard kan worden en onder welke condities.

Radijs bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Vriezer
Radijs  Tot 3 dagen  Tot 6 dagen n.v.t.

Hoe kun je vaststellen of Radijs niet meer goed is?

Radijs BewarenJe kunt het beste vaststellen of Radijs niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Radijs slap, uitgedroogd of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Radijs bewaren?

Radijs kan tot 3 dagen op een droge en koele plaats bewaard worden. De kwaliteit kan, buiten de koelkast, echter snel achteruit gaan. In de koelkast kan je radijs een aantal dagen bewaren. Het beste doe je dat door de radijs in een papieren of plastic zak met een paar gaatjes erin te houden. Je kan ook radijs in water bewaren. Doe de (gesneden) radijsjes in een kommetje met wat water. Dan blijven ze ook best lang goed. Het is belangrijk dat je het groen (loof) altijd verwijdert voordat je de radijsjes in de koelkast houdt. Dat loof kan namelijk snel gaan rotten. Daardoor rot vervolgens het hele radijsje.