Waterkers bewaren

Waterkers is een plant uit de kruisbloemenfamilie. Waterkers is heel erg gezond en is echt een superfood. De smaak van Waterkers is heerlijk pittig. Waterkers is overal te koop maar kan ook eenvoudig zelf gezaaid en gekweekt worden. Verwar Waterkers niet met tuinkers. Tuinkers zit in een bakje en heeft lange steeltjes met kleine blaadjes. Deze blaadjes worden meer als garnituur gebruikt. Waterkers wordt in bosjes verkocht. Waterkers wordt het meest gebruikt in soepen en salades maar kan ook in sappen en smoothies verwerkt worden. Omdat de kwaliteit van Waterkers snel afneemt is het  raadzaam om Waterkers na aankoop direct te gebruiken. Het is belangrijk om te weten hoelang Waterkers bewaard kan worden en onder welke condities.

Waterkers bewaren

Buiten koelkast Koelkast Diepvries
Waterkers 2 tot 3 dagen 5 tot 7 dagen n.v.t.

Hoe kun je vaststellen of Waterkers niet meer goed is?

Waterkers bewarenJe kunt het beste vaststellen of Waterkers niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Waterkers slap, verlept of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Waterkers bewaren?

Afgesneden Waterkers kan 1 dag in de koelkast bewaard worden. Je kunt de houdbaarheid proberen te verlengen door de afgesneden Waterkers  in een glas water, afgedekt met een plastic zakje, in de koelkast te bewaren. Ververs dan wel regelmatig het water. Gekochte Waterkers met voedingsbodem kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden. Zorg dat de voedingsbodem niet uitdroogt en voeg,indien nodig, wat water toe.