Spinazie Bewaren

Verse Spinazie is een supergezonde groente en bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is bij voorkeur aan te raden om verse Spinazie te eten en niet uit blik of pot. Kook de Spinazie kort of verwerk de Spinazie rauw in salades. Spinazie kan ook prima gewokt worden en is ook heerlijk in smoothies, hartige taarten of soep. Was de verse Spinazie goed om al het zand eruit te spoelen en verwijder de te dikke of stugge stengels. Houdt er rekening mee dat Spinazie enorm slinkt als het gekookt wordt. Omdat Spinazie nitraten bevat is het raadzaam restjes van een maaltijd met spinazie snel in de koelkast te zetten. In tegenstelling tot vroeger mag Spinazie, al vele jaren, gewoon opgewarmd worden. Het is belangrijk om te weten hoelang Spinazie houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Spinazie? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Spinazie bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Spinazie (verse) n.v.t.  tot 2 dagen  1 jaar
 Ongeopend (pot of blik)  > 1 jaar n.v.t. n.v.t.
 Geopend (pot of blik) n.v.t.  tot 2 dagen n.v.t.
 Spinazie (bereid) n.v.t.  1 tot 2 dagen  tot 3 maanden
 Spinazie (geblancheerd) n.v.t. n.v.t.  tot 6 maanden

Spinazie BewarenHoe kun je vaststellen of Spinazie niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Spinazie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als Spinazie bruin, verlept  of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden. Als de deksel van de, ongeopende, Spinazie uit blik of pot bol staat dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Spinazie bewaren?

Ongeopende Spinazie in pot of blik kan langer dan 1 jaar in de voorraadkast bewaard worden.

Spinazie in de koelkast bewaren

In de koelkast kan verse Spinazie tot 2 dagen bewaard worden in een plastic zak met gaatjes. Gekookte Spinazie kan 1 tot 2  dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden. Geopende Spinazie uit pot of blik kan mits overgedaan in een bewaarbakje 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Spinazie in de vriezer bewaren

Bereide Spinazie kan tot 3 maanden, mits in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak, in de vriezer bewaard worden. In de diepvries kan verse Spinazie, mits vooraf kort geblancheerd, tot 6 maanden bewaard worden.