Pastinaak Bewaren

Pastinaak is een wortelachtige groente met een zoete, anijsachtige smaak. De Pastinaak is rijk aan vezels en bevat veel antioxidanten en weinig caloriën. De Pastinaak wordt tegenwoordig weer veel gegeten en kan op allerlei manieren in de keuken toegepast worden. Pastinaak kan gekookt, gebakken of gegratineerd worden en is een goede vervanger van de zoete aardappel. Laat bereide of gekookte Pastinaak nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Pastinaak houdbaar is en onder welke condities.

Pastinaak bewaren

Buiten koelkast Koelkast Diepvries
Pastinaak n.v.t.  2 weken 1 jaar

Hoe kun je vaststellen of Pastinaak niet meer goed is?

Pastinaak BewarenJe kunt het beste vaststellen of Pastinaak niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Pastinaak rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden. Als de Pastinaak alleen nog maar slap is kan deze nog wel gebruikt worden in de soep of puree.

Hoe lang kun je Pastinaak bewaren?

  • Pastinaak kan 2 weken in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.
  • Gekookte Pastinaak kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.
  • In de diepvries kan Pastinaak mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.
  • Bereide Pastinaak kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.