Augurken Bewaren

Een augurk is familie van de komkommer, courgette en de watermeloen. Een rauwe augurk is niet lekker en wordt daarom ingelegd in azijn met of zonder kruiden. Augurken worden zuur of zoetzuur verkocht in glazen potten of blikken. Augurken worden veel als snack gegeten en in salades verwerkt. Het is belangrijk om te weten hoelang Augurken houdbaar zijn en onder welke factoren.

Augurken bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Augurken Ongeopend > 1 jaar Geopend > 1 maandn.v.t.

Hoe kun je vaststellen of augurken niet meer goed zijn?

Augurken bewarenJe kunt het beste vaststellen of augurken niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de augurken slap, verkleurd of beschimmeld zijn en het vocht troebel is dienen zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je augurken bewaren?

Ongeopende augurken in glas of blik kun je meer dan 1 jaar bewaren mits de deksel of het blik niet bol staan. Bewaar de augurken op een koele, donkere en droge plaats. Bijvoorbeeld in een keukenkastje, bijkeuken of berging.

Augurken in de koelkast bewaren

Geopende augurken kun je langer dan 1 maand in de koelkast bewaren. Het beste is om de augurken in een schoon afsluitbaar bakje te doen. Gebruik ook telkens een schone vork of lepel om een augurk uit het bakje te halen. Daarmee voorkom je dat er bacteriën op komen.

Augurken die nog in een ongeopende verpakking zitten, bewaar je op een koele, donkere en droge plek. 

Als je de pot of het blik hebt geopend, kan je het beste de augurken in een schone bewaarbak doen. Zet dit bakje in de koelkast. Zorg dat je het bakje kunt afsluiten.

Op zich zou je augurken kunnen invriezen maar ze zijn er niet echt geschikt voor. De augurken zullen veel van hun smaak en textuur verliezen en niet meer lekker zijn. Ons advies is dus om het niet te doen.

Augurken blijven ruim een maand goed in een geopende verpakking. Zorg wel dat je de augurken in de koelkast zet. Het beste is om de augurken in een schoon en afsluitbaar bakje te doen.

Augurken die nog in een gesloten verpakking zitten, kan je het beste buiten de koelkast bewaren. Dan blijven ze ongeveer 1 jaar goed.

Een geopende pot augurken kan je even buiten de koelkast bewaren. Maar het is het beste om deze in de koelkast te bewaren. Daar krijgen bacteriën de minste kans om te groeien.

Je kunt het beste vaststellen of augurken niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de augurken slap, verkleurd of beschimmeld zijn en het vocht troebel is dienen zij weggegooid te worden.