Bleekselderij Bewaren

Bleekselderij is een gezonde en frisse groente. Bleekselderij bevat o.a. veel kalium, calcium en vitamines. Met Bleekselderij zijn veel variaties te bedenken. Koken maakt de Bleekselderij bitter maar Bleekselderij kan wel kort gestoomd of gewokt worden. Bleekselderij kan als snack worden gegeten, in soep, salades of smoothie worden verwerkt of voor het maken van groentesap gebruikt worden.

Voorgesneden Bleekselderij dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide Bleekselderij nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is daarom belangrijk om te weten hoelang Bleekselderij houdbaar is en onder welke condities.

Bleekselderij bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Bleekselderij Tot 5 dagen Tot 1 week Tot 1 jaar

Hoe kun je vaststellen of Bleekselderij niet meer goed is?

Bleekselderij BewarenJe kunt het beste vaststellen of Bleekselderij niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bleekselderij rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Bleekselderij bewaren?

Bleekselderij kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 5 dagen bewaard worden.

Bleekselderij in de koelkast bewaren

Bleekselderij kan tot 7 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.

Bleekselderij in de vriezer bewaren

In de diepvries kan Bleekselderij mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.