Bleekselderij Bewaren

Bleekselderij is een gezonde en frisse groente. Bleekselderij bevat o.a. veel kalium, calcium en vitamines. Met Bleekselderij zijn veel variaties te bedenken. Koken maakt de Bleekselderij bitter maar Bleekselderij kan wel kort gestoomd of gewokt worden. Bleekselderij kan als snack worden gegeten, in soep, salades of smoothie worden verwerkt of voor het maken van groentesap gebruikt worden. Hieronder lees je hoe lang je bleekselderij bewaren kunt.

Bleekselderij bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Bleekselderij bewaren Tot 5 dagen Tot 1 week Tot 1 jaar
Bleekselderij sap bewaren n.v.t. 2 dagen 3 maanden
Gesneden bleekselderij bewaren n.v.t. 2 tot 3 dagen 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of bleekselderij niet meer goed is?

Bleekselderij BewarenJe kunt het beste vaststellen of bleekselderij niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de bleekselderij rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je bleekselderij bewaren?

Bleekselderij kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 5 dagen bewaard worden.

Bleekselderij in water bewaren

Als je het onderste stukje van de bleekselderij afsnijdt en in een glas water zet, kan je deze bijna een week bewaren. Zet de bleekselderij niet helemaal onder. Gewoon een beetje in het water. Als het water op is, vul je het gewoon bij. Je kan hiervoor gewoon water uit de kraan gebruiken. Kijk niet raar op als er wat worteltjes ontstaan onder de bleekselderij.

Bleekselderij in de koelkast bewaren

Bleekselderij kan tot 7 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak. Eventueel kan je de bleekselderij ook inpakken in vershoudfolie. Maar dat is niet nodig. Over het algemeen is de papieren zak van de groenteboer het beste.

Bleekselderij in de vriezer bewaren

In de diepvries kan bleekselderij mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Dat geldt ook voor gesneden bleekselderij.

Bleekselderij kan je het beste in de koelkast bewaren. Of, als je het lang wilt bewaren in de vriezer. Als je bleekselderij wilt invriezen, moet je die eerst even blancheren. Daarna kan je bleekselderij een jaar in de vriezer bewaren.

Bleekselderij kan je prima rauw eten. Let erop dat je het blad niet rauw kunt eten. Snij dat er dus af voordat je ervan eet.

Bleekselderij kan je 5 dagen op een fruitschaal (buiten de koelkast) bewaren. Ongeveer een week in de koelkast bewaren. In de vriezer blijft bleekselderij, na blancheren, een jaar goed.

Bleekselderij moet je ongeveer 2 tot 3 minuten koken. Daarna dompel je het direct ongeveer 30 seconden in ijskoud water. Dat kan het beste door wat ijsklontjes in een bak water te doen.

Bleekselderij sap kan je hartstikke goed invriezen. Het blijft dan ongeveer 3 maanden goed. Zorg er wel voor dat je het goed inpakt zodat het niet gaat lekken in de diepvries.