Knolselderij Bewaren

Knolselderij is een mooie, stevige knol met oneindig veel variaties in de keuken. Je kunt er heerlijke soep van maken, puree, stamppot, ovengerechten en roerbakken. De knol groeit ondergronds en is familie van de wortel, pastinaak en is verwant aan selderij en bleekselderij. Knolselderij kan als goed alternatief gegeten worden voor aardappels. Knolselderij bevat veel gezonde vitamines en mineralen. Snijdt deze stevige knol met een goed, scherp mes in kleine stukken. Laat bereide gerechten met Knolselderij nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Knolselderij houdbaar is en onder welke condities.

Knolselderij bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Knolselderij (gekookt) n.v.t. 2 dagen 3 maanden
Knolselderij (rauw) 4 weken 3 weken 1 jaar (geblancheerd)

Hoe kun je vaststellen of Knolselderij niet meer goed is?

Knolselderij BewarenJe kunt het beste vaststellen of Knolselderij niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Knolselderij rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden. Als de Knolselderij alleen nog maar slap is kan deze nog wel gebruikt worden in de soep of puree.

Hoe lang kun je Knolselderij bewaren?

Knolselderij kan tot 4 weken buiten de koelkast bewaard worden op een droge en koele plaats.

Knolselderij bewaren in de koelkast

Knolselderij  kan tot 3 weken in de groentelade van je koelkast bewaard worden. Dek het snijvlak van een aangesneden Knolselderij af met plastic huishoudfolie. Gekookte knolselderij kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden. Een halve knolselderij bewaren doe je ook in de koelkast. Zorg dat je de halve knol goed afdekt met aluminiumfolie of plasticfolie. Dan blijft de aangesneden knolselderij ongeveer 2 dagen goed in de koelkast.

Knolselderij bewaren in de diepvries

In de diepvries kan knolselderij, mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Bereide gerechten met knolselderij kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.