Kappertjes bewaren

Kappertjes zijn de kleine, ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. De plant wordt gekweekt in mediterrane landen. Om de kappertjes te conserveren worden ze ingelegd in azijn of op pekel (zout). Wil jij weten hoe lang je kappertjes kan bewaren? Lees dan snel verder.

Kappertjes in een potje zijn ongeopend ruim een jaar na de THT datum te bewaren. Als je de kappertjes geopend hebt, blijven ze nog een maand goed in de koelkast.

Kappertjes worden in glazen verpakking verkocht. De grotere exemplaren worden kapperappels genoemd. Kappertjes worden vooral gebruikt bij vis, salades, eiergerechten, pizza, pastasauzen en in het overheerlijke vitello tonato gerecht.

Kappertjes bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Kappertjes Ongeopend > 1 jaar Geopend tot 1 maandn.v.t.

Hoe kun je vaststellen of Kappertjes niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Kappertjes niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Kappertjes slap, verkleurd of beschimmeld zijn en het vocht troebel is dient het product weggegooid te worden.

Hoe lang kun je kappertjes bewaren?

Ongeopende Kappertje in glas kun je meer dan 1 jaar bewaren mits de deksel niet bol staat. Volg ook het bewaaradvies op de verpakking.

Geopende Kappertjes kun je tot 1 maand of langer in de koelkast bewaren.  Gebruik telkens een schone lepel om de Kappertjes uit het potje te halen.