Prei Bewaren

Prei valt onder de Looksoorten en behoort tot de familie van de Allium. Kenmerkend voor deze Looksoort is de uiengeur. Let bij de aankoop van Prei erop dat deze stevig aanvoelt. Indien je Prei gesneden koopt dan dient zij op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat gekookte of bereide Prei nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Bewaar de sterk ruikende Prei apart van andere procucten omdat deze de geur kunnen overnemen. Het is belangrijk om te weten hoelang Prei houdbaar is en onder welke condities.

Prei bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Prei5 dagen3 weken1 jaar

Hoe kun je vaststellen of Prei niet meer goed is?

Prei BewarenJe kunt het beste vaststellen of de Prei niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Prei rotte plekken heeft, slap is, zuur ruikt of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Prei bewaren?

Prei kan tot 5 dagen op een droge en koele plaats bewaard worden. De prei moet dus niet per se in de koeling. Prei blijft wel langer houdbaar als je die in de koelkast bewaart. Prei mits vooraf kort geblancheerd, kan tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Prei bewaren in koelkast

Prei kan in de koelkast 3 weken bewaard worden. Let wel op dat andere producten de geur kunnen overnemen. Zorg er daarom voor dat je de prei in een afgesloten bakje bewaart. Gesneden prei is een stuk minder lang houdbaar. Als je de prei zelf snijdt, is die nog een dag goed in de koelkast. Als je de prei gesneden koopt, kan je die bewaren tot de THT. Of als het zakje nat begint te worden. Dan moet je de prei zo snel mogelijk opeten of bij twijfel al weggooien.

Andere looksoorten: