Erwten Bewaren

Erwten vallen onder de peulvruchten en bevatten veel vitamines en mineralen. Vers gedopte erwtjes zijn seizoensgebonden en kort verkrijgbaar. Je kunt ook een mix maken van gedroogde peulvruchten zoals erwten, linzen, capucijners en kikkererwten. Even laten weken om de kooktijd te verkorten. Van de gedroogde spliterwten wordt erwtensoep gemaakt. Verder zijn er erwten in blik of glas te koop, vaak een mix van erwten met wortelen of mais. Laat bereide of gekookte Erwten nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Erwten houdbaar zijn en onder welke condities.

Erwten bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Erwten

 Ongeopend Pot of blik  > 1 jaar

Gedroogd > 1 jaar

 Gekookt tot 2 dagen

Geopend Pot of blik tot 2 dagen

 Gekookt tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Erwten niet meer goed zijn?

Erwten BewarenJe kunt het beste vaststellen of Erwten niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Erwten verkleurd of beschimmeld zijn en het vocht troebel is dienen zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Erwten bewaren?

Ongeopende Erwten in glas of blik kun je meer dan 1 jaar bewaren mits de deksel van de pot of het blik niet bol staat.

Gedroogde Erwten kun je op een droge en koele plaats meer dan 1 jaar bewaren.

Erwten in de koelkast bewaren

In de koelkast kunnen gekookte of bereide Erwten tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje mits snel afgekoeld, bewaard worden.

In de koelkast kan een geopende Pot tot 2 dagen bewaard worden. De Erwten uit blik kun je het beste overdoen in een bewaarbakje.

Erwten in de diepvries bewaren

Bereide Erwten kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.