Rabarber bewaren

De Rabarber is een grote bladplant waarvan de stelen, voornamelijk in de zomermaanden, gegeten worden. Rabarber is een groente en geen fruit. Dat klinkt misschien wat vreemd omdat Rabarber vaak als nagerecht in de vorm van compote en/of moes wordt gegeten en in taarten, vlaaien en gebak verwerkt wordt. Ook kan er een heerlijke jam van gemaakt worden. Veel mensen vinden Rabarbar wat aan de zure kant en voegen daarom veel suiker aan het gerecht toe. Dat is eigenlijk jammer want Rabarber is van zichzelf heel caloriearm. Het is belangrijk om te weten hoelang Rabarber houdbaar is en onder welke condities.

Rabarber bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Rabarber tot 5 dagentot 1 week1 jaar
Rabarber (in pot of glas)Ongeopend: THT2 tot 4 dagenn.v.t.
Gekookte rabarbern.v.t.1 tot 2 dagen3 maanden
Rabarbermoesn.v.t.2 dagen1 jaar

Hoe kun je vaststellen of rabarber niet meer goed is?

Rabarber bewarenJe kunt het beste vaststellen of verse Rabarber niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de stelen van de Rabarber rotte plekken hebben slap en uitgedroogd zijn dient het product weggegooid te worden.

Als de deksel van de ongeopende pot rabarber bol staat  dient het product weggegooid worden.

Hoe moet je Rabarber bewaren?

Rabarber kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 5 dagen bewaard worden. Ongeopende rabarber in pot of glas volg hiervoor het bewaaradvies op de verpakking.

Rabarber in de koelkast bewaren

Rabarber kan tot 1 week in de groentelade van je koelkast bewaard worden. Gekookte rabarber kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden. Geopende rabarber in pot of glas kan tot 2 tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden. Gebruik telkens een schone lepel om besmetting van het product te voorkomen.

Rabarber in de diepvries bewaren

In de diepvries kan rabarber tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. De rabarber hoeft niet geblancheerd te worden.