Wortels Bewaren

Bij Wortels wordt al gauw gedacht aan afvallen maar een wortel is een zeer gezonde groente waar veel heerlijke gerechten mee gemaakt kunnen worden, soepen, zomerse stamppotjes, salades en sappen. In wortels zit veel betacaroteen. Deze wordt in je lijf omgezet in Vitamine A. De Wortel lijkt op de winterpeen maar is alleen veel dunner en korter houdbaar. De kooktijd van winterpeen is ca. 20 minuten en de kooktijd van Wortels is ca. 10 minuten. Laat bereide gerechten met Wortels nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Wortels houdbaar zijn en onder welke condities.

Wortels bewaren

Buiten koelkast Koelkast Diepvries
Wortel n.v.t. 3 tot 5 dagen Geblancheerd tot 1 jaar
Wortel (gekookt) n.v.t. 2 dagen 3 maanden
Wortel (blik of glas) n.v.t. 2 dagen 3 maanden
Wortelsap n.v.t. 3 tot 7 dagen 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Wortels niet meer goed zijn?

Wortels BewarenJe kunt het beste vaststellen of Wortels niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als Wortels slap of beschimmeld zijn dienen zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Wortels bewaren?

In de koelkast kunnen Wortels tot 3 tot 5 dagen bewaard worden. Het loof dient verwijderd te worden. In de diepvries kunnen Wortels, mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden. Gekookte Wortels kunnen 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden. Bereide gerechten met Wortels kunnen tot 3 maanden, mits in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak, in de vriezer bewaard worden.