Spruiten bewaren

Kool is verkrijgbaar in ontzettend veel variaties, kleuren, maten en vormen. Alle koolsoorten zijn supergezond. Ook Spruiten, ook wel spruitkool genoemd, behoort hiertoe. In de maanden oktober, november is het aanbod van Spruiten op zijn hoogtepunt. Met Spruiten kan in de keuken eindeloos gevarieerd worden. Spruiten lenen zich voor wokken, stamppotten, stoofgerechten, ovengerechten, sappen of smoothies. Met aandacht bereid zijn Spruiten echt niet vies en kun je een verrassend mooie maaltijd op tafel zetten. Koop alleen gave, stevige en frisse Spruiten. Laat bereide gerechten met Spruiten nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Spruiten bewaard kunnen worden en onder welke condities.

Spruiten bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Spruiten  2 tot 3 dagen

5 tot 7 dagen

1 jaar

Spruiten gekooktn.v.t.

1 tot 2 dagen

3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Spruiten niet meer goed zijn?

Spruiten bewarenJe kunt het beste vaststellen of Spruiten niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Spruiten rotte plekken hebben, beschadigd, slap, of beschimmeld zijn dienen zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Spruiten bewaren?

Spruiten kunnen buiten de koelkast op een droge en koele plaats 2 tot 3 dagen bewaard worden.

Spruiten in de koelkast bewaren

Spruiten kunnen 5 tot 7 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak. Gekookte spruiten kunnen 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Spruiten in de diepvries bewaren

In de diepvries kunnen Spruiten mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Bereide gerechten met Spruiten kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Andere koolsoorten bewaren: