Bloemkool is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar en in verschillende kleurvarianten te koop, witte, paarse of groene. Bloemkool behoort tot de familie van de Boerenkool, Broccoli, Spruitjes en Witte en Chinese Kool. Bloemkool bevat vitamines en calcium en is koolhydraatarm. Bloemkool wordt bij voorkeur kort gekookt maar kan ook gewokt, rauw als snack, in salades en als soep worden gegeten. Voorgesneden Bloemkool dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide of gekookte Bloemkool nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Bloemkool bewaren

Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Bloemkool rauw 3 tot 5 dagen 3 tot 7 dagen 1 jaar op -18 graden
Bloemkool gekooktmaximaal 2 uurGekookt 1 tot 2 dagen 3 maanden
Bloemkoolrijstmaximaal 2 uur1 tot 2 dagen 3 maanden

Bloemkool bewarenHoe kun je vaststellen of Bloemkool niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Bloemkool niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Bloemkool rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Bloemkool bewaren?

Bloemkool kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats 3 tot 5 dagen bewaard worden.

Hoe lang kun je bloemkool in de koelkast bewaren?

Bloemkool kan 3 tot 7 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.

Hoe lang kun je bloemkool bewaren na koken?

Gekookte Bloemkool kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Hoe lang kun je bloemkool in de diepvries bewaren?

In de diepvries kan Bloemkool mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak. Bereide Bloemkool kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.