Boerenkool is een typisch Nederlandse wintergroente en wordt vooral in stamppotten gebruikt. Boerenkool is al vroeg in de herfst te verkrijgen. Boerenkool behoort tot de familie van de Bloemkool, Broccoli, Spruitjes en Witte en Chinese Kool. Boerenkool bevat o.a. vitamines, calcium en weinig koolhydraten. Boerenkool kan ook worden gewokt of in smoothies en groentesapjes gebruikt worden. Voorgesneden Boerenkool dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat bereide of gekookte Boerenkool nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Boerenkool houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Boerenkool? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Boerenkool Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Tot 3 dagen Ongekookt tot 1 week

Gekookt 1 tot 2 dagen

 

 Geblancheerde tot 1 jaar op -18 graden

Bereide tot 3 maanden

Boerenkool BewarenHoe kun je vaststellen of Boerenkool niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Boerenkool niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Boerenkool zuur ruikt, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Boerenkool bewaren?

Hele Boerenkool kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 3 dagen bewaard worden.

Hele Boerenkool kan tot 1 week in de groentelade van je koelkast bewaard worden in een papieren of open zak.

Gesneden Boerenkool dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden.

Gekookte Boerenkool kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje,mits snel afgekoeld, in de koelkast bewaard worden.

In de diepvries kan Boerenkool mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.

Bereide Boerenkool kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.