Spitskool bewaren

Spitskool is een soort witte kool maar iets zachter van smaak. Daarnaast is de spitskool natuurlijk anders van vorm. Spitskool is lichter verteerbaar dan witte kool. Deze koolsoort is bijna het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt. Hieronder lees je hoe lang je spitskool bewaren kunt.

Spitskool bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Spitskool1 tot 2 weken2 tot 4 weken 1 jaar
Spitskool (gekookt)n.v.t.2 dagen 3 maanden

Hoe weet je of spitskool niet meer goed is?

Als de spitskool verkleurd of beschimmeld is, is deze niet meer houdbaar. Je herkent dit heel snel door te kijken en te ruiken. Als je het niet kan zien of ruiken, kan je eventueel een klein beetje proeven. Bij twijfel altijd weggooien.

Hoe lang kun je spitskool bewaren?

Het hangt er vanaf waar je de spitskool wilt houden en hoe. Buiten de koelkast kan je rauwe spitskool tot wel twee weken bewaren. Let er dan goed op of de spitskool niet verkleurt of beschimmelt.

Spitskool bewaren in koelkast:

In de koelkast blijft de spitskool veel langer goed. Een hele spitskool kan je 2 tot 4 weken in de koeling houden. Gesneden spitskool moet je bewaren in de koeling. Als het een voorverpakt zakje gesneden spitskool is, blijft deze meestal 2 dagen goed. Als je de spitskool zelf snijdt, blijft ie iets langer goed. Zorg dat je de spitskool goed inpakt in plasticfolie.

Spitskool bewaren in vriezer:

In de vriezer blijft een hele spitskool een jaar goed. Zorg dat je deze dan wel blancheert voordat je het in de vriezer opslaat. Als je gekookte spitskool hebt, blijft het een maand of 3 goed in de diepvries.

Andere koolsoorten bewaren: