Zuurkool wordt gemaakt van gesneden witte kool en wordt geconserveerd door de inwerking van melkzuurbacteriën. Je kunt ook zelf Zuurkool maken, een leuk ouderwets werk. Er zijn diverse recepten te vinden hoe dit in zijn werk gaat. Ondanks het conserveren bevat Zuurkool erg veel vitamine C. Wij kennen hier de verse Zuurkool uit het vat of de voorverpakte Zuurkool. Er is ook voorverpakte wijnzuurkool en kruidenzuurkool te koop. Sommige mensen vinden de smaak wat te zuur en spoelen de Zuurkool voor het bereiden onder de kraan af. Laat bereide gerechten met Zuurkool nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Zuurkool bewaren

Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Zuurkool Voorverpakte tot enkele maanden Verse uit het vat tot 5 dagen Bereide/Gekookt 1 tot 2 dagen   Verse Geblancheerd tot 1 jaar Bereid tot 3 maanden

Zuurkool BewarenHoe kun je vaststellen of Zuurkool niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Zuurkool niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Zuurkool beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Zuurkool bewaren?

Op een droge, koele plaats kan voorverpakte zuurkool tot enkele maanden bewaard worden. Hoe lang kun je zuurkool bewaren in de koelkast? In de koelkast kan Zuurkool uit het vat tot 5 dagen bewaard worden. Hoe lang kun je zuurkool in de vriezer bewaren? In de diepvries kan Zuurkool uit het vat, mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden. Hoe lang kun je zuurkool in een gerecht bewaren? Gekookte Zuurkool (stamppot) kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden. Bereide gerechten met Zuurkool (Stamppot) kan tot 3 maanden, mits in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak, in de vriezer bewaard worden. Hoe lang kun je verse zuurkool bewaren?  Verse zuurkool uit het vat blijft zo’n 3 tot 5 dagen goed.