Aubergine bewaren

Aubergine is een vruchtgroente met veel toepassingen in de keuken zoals koken, bakken, stoven, grillen, roosteren en smoren. Kortom je kunt er heerlijke gerechten mee maken en er zijn dan ook heel veel recepten van te vinden. Helaas bevat een Aubergine weinig vitamines en  mineralen en kan daarom het beste gecombineerd worden met lekkere vitaminerijke andere vruchtgroente zoals tomaat en paprika. Het wordt afgeraden om Aubergine rauw te eten. Laat een bereid gerecht met Aubergine nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Aubergine houdbaar is en onder welke condities.

Aubergine bewaren

 Buiten koelkastKoelkastDiepvries
Aubergine (gekookt)n.v.t.

 2 dagen

3 maanden

Aubergine (rauw)1 week

n.v.t.

 1 jaar (geblancheerd)

Hoe kun je vaststellen of Aubergine niet meer goed is?

Aubergine bewarenJe kunt het beste vaststellen of een Aubergine niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Aubergine beschimmeld is of rotte plekken heeft dient de Aubergine weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Aubergine bewaren?

Vers gekochte Aubergine kan tot 1 week in de koelkast bewaard worden mits in de originele verpakking of in plastic folie verpakt.

Bereide Aubergine kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Aubergine in de vriezer bewaren

In de diepvries kan verse Aubergine, mits vooraf geblancheerd, tot 1 jaar op een temperatuur van -18 graden bewaard worden. Verpak het product in een goed afsluitbare diepvriesdoos of diepvrieszak.

In de diepvries kan een bereid gerecht met Aubergine of gevulde Aubergine tot 3 maanden bewaard worden in een goed afsluitbare diepvriesdoos.