Okra Bewaren

Okra is een eenjarige plant die in tropische en subtropische landen groeit. De Okra wordt vooral gebruikt in de Indiaase, Surinaamse, Marokkaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De Okra heeft een mooie, frisse groene kleur en ziet er wat slank en stengelachtig uit. Een Okra is rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Deze groente, feitelijk de onrijpe vrucht, kan o.a. in een soep of groenteschotel verwerkt worden en heeft een vrij pittige smaak. Zowel rauw als kort gekookt smaakt een Okra prima. De Okra is makkelijk verkrijgbaar in een goed gesorteerde Toko. Er zijn voldoende recepten te vinden om met deze groente een heerlijk gerecht te maken. Laat bereide gerechten met Okra nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Okra houdbaar is en onder welke condities.

Okra bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Okra 4 dagen n.v.t. 1 jaar

Hoe kun je vaststellen of Okra niet meer goed is?

Okra BewarenJe kunt het beste vaststellen of Okra niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Okra slap of beschimmeld is of een zure geur verspreidt dient zij weggegooid te worden

Hoe lang kun je Okra bewaren?

  • Okra kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 4 dagen bewaard worden. In de koelkast verliest een Okra snel zijn smaak en is daarom niet aan te raden.
  • Een niet meer echt vers gekochte Okra dient op de dag van aankoop geconsumeerd te worden.
  • In de diepvries kan Okra mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.
  • Bereide Okra kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.