Winterpeen Bewaren

De naam zegt het al Winterpeen is een echte groente voor de winter. In wortels zit veel betacaroteen. Deze wordt in je lijf ongezet in Vitamine A. Met Winterpeen kunnen heerlijke stamppotten gemaakt worden. Winterpeen kan gekookt, gestoomd of gesmoord worden. De Winterpeen lijkt op de gewone wortel maar is alleen veel dikker, steviger en langer houdbaar. De kooktijd van Winterpeen is ca. 20 minuten en de kooktijd van gewone wortel is ca. 10 minuten. Laat bereide gerechten met Winterpeen nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Winterpeen houdbaar is en onder welke condities.

Winterpeen bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Winterpeen  Tot 1 maand  Tot 6 dagen Gekookt 1 tot 2 dagen  Geblancheerd tot 1 jaar Bereide tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Winterpeen niet meer goed is?

Winterpeen Bewaren

Je kunt het beste vaststellen of Winterpeen niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als Winterpeen zwart, slap  of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Winterpeen bewaren?

Bij een temperatuur tot 15 graden kan Winterpeen op een droge en koele plaats tot 1 maand bewaard worden.

Winterpeen in de koelkast bewaren

In de koelkast kan Winterpeen tot 6 dagen bewaard worden. Gekookte Winterpeen kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Winterpeen in de diepvries bewaren

In de diepvries kan Winterpeen, mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden. Bereide Winterpeen kan tot 3 maanden, mits in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak, in de vriezer bewaard worden.