Bamboescheuten bewaren

Bamboescheuten zijn de jonge uitlopers van de Bamboeplant, een soort grasachtige plant. Bamboescheuten worden vooral gebruikt in de Chinese, Thaise en Indonesische keuken. Verse Bamboescheuten zijn fris van smaak. De Bamboescheuten uit blik of glas worden wel eens als wat muffig en niet lekker ruikend ervaren. De gekochte Bamboescheuten uit de diepvries bij de Toko zijn al goed doorgekookt en prima van smaak.

Door Bamboescheuten met andere groente te wokken en verschillende kruiden toe te voegen kun je een smakelijk gerecht op tafel zetten. Laat bereide gerechten nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Bamboescheuten houdbaar zijn en onder welke condities.

Bamboescheuten bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
BamboescheutenTHT (ongeopende pot/blik)1 maandn.v.t.
Bamboescheuten (vers)n.v.t.1 tot 3 dagenn.v.t.

Hoe kun je vaststellen of bamboescheuten niet meer goed zijn?

Bamboescheuten bewarenJe kunt het beste vaststellen of verse bamboescheuten niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Bamboescheuten beschimmeld zijn of rotte plekken hebben dienen de Bamboescheuten weggegooid te worden.

Hoe lang kun je bamboescheuten bewaren?

Bamboescheuten uit een geopende pot of blik kunnen 1 maand in de koelkast bewaard worden. Doe hiervoor de bamboescheuten over in een goed afsluitbare bewaardoos en gebruik telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen.

Verse bamboescheuten zijn in Nederland bijna niet te krijgen. Heb je ze wel? Dan blijven ze 1 tot 3 dagen goed in de koelkast. 

Ongeopende Bamboescheuten in blik of pot. Volg hiervoor de THT-datum op de verpakking. Als een blik beschadigd is of de deksel van de pot bol staat dan dient het product weggegooid te worden.

Bamboescheuten uit de diepvries. Volg hiervoor de THT-datum op de verpakking. Na openen van de verpakking dienen de Bamboescheuten direct geconsumeerd te worden.

Bamboescheuten die je uit een potje of blik haalt, blijven een maand goed in de koelkast. Let er dan wel op dat je ze telkens met een schone lepel of vork eruit haalt. Anders krijgen bacteriën de kans om te groeien.

Verse bamboescheuten blijven 1 tot 3 dagen goed in de koelkast.