Pompoen Bewaren

De Pompoen is familie van de komkommer.  Met een Pompoen kunnen heerlijke gerechten gemaakt worden, Soepen, Stoofschotels, Puree en Taart.  Pompoenen zijn rijk aan vitamines, mineralen en bevatten veel vezels. Net als wortels bevatten ze veel vitamine A. Er zijn diverse soorten Pompoenen te kopen, zoals de flespompoen en muskaatpompoen. Het is een echte herfstgroente. Laat bereide Pompoen nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Pompoen houdbaar is en onder welke condities.

Pompoen bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Pompoen Heel exemplaar tot 2 maanden

 Aangesneden 2 tot 3 dagen

Bereide Pompoen tot 2 dagen

Geblancheerd tot 1 jaar

Bereide Pompoen tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Pompoen niet meer goed is?

Pompoen BewarenJe kunt het beste vaststellen of Pompoen niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Pompoen rotte plekken heeft, beschadigd, slap, of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Pompoen bewaren?

Een hele Pompoen kan buiten de koelkast op een droge en koele plaats tot 2 maanden  bewaard worden.

Pompoen bewaren koelkast

Aangesneden Pompoen kan 2 tot 3 dagen, afgedekt met plastic folie, in de groentelade van je koelkast bewaard worden. Bereide Pompoen kan tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Pompoen bewaren in diepvries

In de diepvries kan Pompoen mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.

Bereide Pompoen kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.