Sla Bewaren

Sla is de verzamelnaam voor diverse soorten bladgroenten en wordt, meestal, rauw gegeten. De keuze in de verschillende slasoorten is groot o.a. kropsla, krulsla, bindsla, ijsbergsla en romeinse sla. Je kunt met al deze slasoorten eindeloos variëren en heerlijke gerechten maken. Heerlijk lunchen met een gezonde maaltijdsalade of bij het avondeten een heerlijke salade met een frisse dressing opdienen. Laat bereide gerechten met Sla nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Sla houdbaar  is en onder welke condities.

Sla bewaren

Buiten koelkast Koelkast Diepvries
 Sla (rauw) n.v.t.  2 tot 5 dagen n.v.t.
 Gemengde sla (rauw) n.v.t.  2 dagen n.v.t.
 Lollo Rosso 1 dag  2 dagen n.v.t.
 Lollo Biondo 1 dag  2 dagen n.v.t.

Hoe kun je vaststellen of Sla niet meer goed is?

Sla bewarenJe kunt het beste vaststellen of Sla niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Sla slap, verlept of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Sla bewaren?

Sla kan 2 tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden, eventueel in een vochtige doek. Ook kun je aan de onderkant van de Sla een stukje afsnijden en de Sla daarna in een kopje water in de koelkast zetten. Bereide Sla met een dressing kan 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden in een goed afgesloten bewaardoos.