Zoete aardappel bewaren

Zoete Aardappel is een plant uit de windefamilie en geen familie van de aardappel en is een groente. De Zoete Aardappel wordt ook wel bataat genoemd. De gewone aardappel komt uit de nachtschadefamilie. De smaak van de Zoete Aardappel is zoet en kruidig. Een Zoete Aardappel is  heel voedzaam en bevat  veel vitamines, mineralen en vezels. Net als de gewone aardappel moet je de Zoete Aardappel schillen, de uitlopers verwijderen en uitsnijden. Het beste kun je de wat kleinere, stevige exemplaren kopen omdat de heel erg grote exemplaren wel eens wat draderig en melig kunnen zijn. De Zoete Aardappel is in meerdere kleurvariaties te koop. Met een Zoete Aardappel kunnen heel veel heerlijke gerechten worden gemaakt. Zoete Aardappel kun je stoven, smoren, soep, puree of ovengerechten mee maken en heerlijke frietjes. Laat bereide gerechten met Zoete Aardappel nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Zoete Aardappel houdbaar is en onder welke condities.

Zoete aardappel bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Zoete aardappel  Rauw tot 1 maand n.v.t.  Bereid tot 3 maanden op -18 graden

Hoe kun je vaststellen of Zoete Aardappel niet meer goed is?

Zoete aardappel bewarenJe kunt het beste vaststellen of Zoete Aardappel niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Zoete Aardappel rotte plekken heeft, uitgedroogd, beschadigd, slap, uitlopers heeft of beschimmeld is dient het product weggegooid te worden.

Hoe moet je Zoete Aardappel bewaren?

Zoete Aardappel kan, onverpakt,  tot 1 maand bewaard worden op een droge, koele en donkere plaats. In een te lichte of warme omgeving gaat de kwaliteit van een Zoete Aardappel snel achteruit. In een kelder kan een Zoete Aardappel veel langer bewaard worden. Controleer dan regelmatig de conditie van de Zoete Aardappel op uitlopers en rotte plekjes. Een bereid gerecht met Zoete Aardappel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.