Alfalfa bewaren

Alfalfa is een erg kwetsbare kiemgroente die kort houdbaar is. Kiemgroente bevat veel voedingswaarden en veel mineralen en vitamines. Met Alfalfa zijn er veel mogelijkheden in de keuken.  Alfalfa kan gebruikt worden in salades, soepen, smoothies, dressings, dipsausjes of bij gewokte groenten. Net zoals Alfalfa is ook taugé een bekende kiemgroente. Hieronder lees je hoe lang je alfalfa bewaren kunt.

Alfalfa bewaren

 Buiten koelkastKoelkastDiepvries
Alfalfazo kort mogelijk Tot 2 dagen Tot 1 jaar op -18 graden

Hoe kun je vaststellen of Alfalfa niet meer goed is?

Alfalfa bewarenJe kunt het beste vaststellen of Alfalfa niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Alfalfa slap of verkleurd is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Alfalfa bewaren?

Alfalfa is net als de overige genoemde kiemgroenten kwetsbaar en kan, afgedekt, tot 2 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden.

In de diepvries kan Alfalfa en overige kiemgroenten mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.

Je kan alfalfa rauw eten. Door de manier waarop dit verbouwd wordt, bestaat wel de kans dat er bacteriën op zitten. Daarom is het beter dat jonge kinderen en zwakke ouderen geen rauwe alfalfa eten.

Alfalfa is zo’n 2 dagen in de koelkast houdbaar. In de vriezer blijft het ongeveer 1 jaar houdbaar.

Ja, alfalfa kan je heel goed invriezen. Als je alfalfa invriest, blijft het ongeveer een jaar goed. Zorg ervoor dat je het in een afgesloten bakje of zakje invriest. Na het ontdooien ziet er niet meer zo mooi uit. Maar dan is het nog ideaal voor smoothies of in de soep.

Kiemgroenten kan je het beste in de koelkast bewaren. Daar blijven ze zo’n 2 dagen goed. Als je kiemgroenten echt lang wilt bewaren, kan je ze ook in de vriezer bewaren. In de diepvries blijven kiemgroenten 1 jaar houdbaar.