Soep Bewaren

Soep is een oud geliefd, smakelijk en troostrijk voedsel. Soep kan op basis van vlees, gevogelte of groente bouillon worden gemaakt. Er zijn gebonden en niet gebonden soepen, streekgebonden soepen en soepen in winterse (erwtensoep) en zomerse (gazpacho) uitvoering. Er zijn ontzettend veel variaties of om zelf te maken, vers in de winkel te koop in blik, pot of pakjes.

Soep bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Soep (algemeen)maximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Aspergesoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Bruine bonensoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Champignonsoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Erwtensoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Goulash soepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Groentensoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Kippensoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden
Tomatensoepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of Soep niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Soep niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Soep niet meer goed ruikt, zuur of beschimmeld is dient de Soep weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Soep bewaren?

In blik, pot of pakjes zijn soepen nog 2 maanden te bewaren na de THT-datum mits de verpakking onbeschadigd is en het product op een droge, koele en donkere plaats is opgeslagen. Koel een pan Soep snel af en zet de Soep zo snel mogelijk in de koelkast. Het koelen gaat snel door de pan soep in een  gootsteen met koud water te zetten en te blijven roeren tot de soep is afgekoeld. Ververs af en toe het water om het proces te versnellen.

Hoe lang kun je soep bewaren in de koelkast?

Mits snel afgekoeld kan Soep tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Hoe lang kun je soep bewaren in de vriezer?

Soep kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden, mits overgedaan in een goed afsluitbaar diepvriesbakje. Ook hiervoor geldt dat de Soep snel afgekoeld dient te worden.

Hoe lang kun je soep bewaren buiten de koelkast?

Zoals voor alle gerechten geldt dat producten buiten de koelkast snel bederven. Hou daarom voor de zekerheid een maximum van 2 uur aan.

Als je een pan per ongeluk buiten de koeling hebt laten staan, bijvoorbeeld een nacht, kán de soep soms nog goed zijn. Kijk en ruik dan of de soep nog goed ruikt. Als je een soep hebt met vlees, vis of op roombasis moet je die altijd weggooien na een nacht buiten staan. Ga deze soepen ook niet proeven om te bepalen of de soep nog houdbaar is.