Asperges Bewaren

Witte Asperges zijn een seizoensgebonden groenten en worden als een ware delicatesse beschouwd. Het seizoen van de Nederlandse Asperges begint in april en duurt officieel tot 24 juni. Witte Asperges worden ondergronds geteeld en hebben een zachte, delicate smaak en worden vooral gekookt of als soep gegeten. De groene Asperges daarentegen worden bovengronds geteeld en hebben een wat pittigere smaak en een knapperige bite. Groene Asperges zijn het hele jaar verkrijgbaar. Groene Asperges kun je wokken, in salades of hartige taarten gebruiken. Met zoveel mogelijkheden is het daarom dan ook belangrijk om te weten hoelang Asperges houdbaar zijn en onder welke condities.

Asperges bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Asperges (in blik of glas)Ongeopend  > 1 jaar

2 dagen

3 maanden

Gekookte aspergesn.v.t.

2 dagen

3 maanden

Groene asperges1 dag

2 dagen

3 maanden

Witte asperges1 dag

2 dagen

4 tot 6 maanden

Hoe kun je vaststellen of Asperges niet meer goed zijn?

Asperges BewarenJe kunt het beste vaststellen of asperges niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de asperges slap, zuur of beschimmeld zijn dienen zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Asperges bewaren?

Ongeopend in glas of blik kunnen asperges meer dan 1 jaar bewaard worden, mits het blik of de deksel niet bol staan. Geopende Asperges in blik of glas kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Verse asperges bewaren

Verse  Asperges kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. De witte asperges dienen onder een vochtige, schone doek in de groentelade van je koelkast bewaard te worden om uitdrogen te voorkomen. Groene asperges  kunnen tot 2 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden.

Witte asperges bewaren

Witte asperges kunnen 4 tot 6 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten of gevacumeerde diepvrieszak. Voor het invriezen dienen eerst de houtachtige uiteinden verwijderd te worden en de asperges geschild te worden. De asperges worden in bevroren toestand in kokend water bereidt.

Groene asperges bewaren

Groene asperges kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvrieszak. Blancheer de groene asperges kort en verwijder voor het invriezen de houtachtige uiteinden.