Rucola Bewaren

Sla is de verzamelnaam voor diverse soorten bladgroenten en wordt, meestal, rauw gegeten. De keuze in de verschillende slasoorten is groot o.a. kropsla, krulsla, bindsla, ijsbergsla en romeinse sla. Rucola, raketsla, is een van de meer pittige slasoorten. Rucolai is een eenjarige plant en  komt oorspronkelijk uit het  Middenlandse Zeegebied en behoort tot de kruisbloemenfamilie. In de jaren 80 van de vorige eeuw is deze groente naar Noord Europa en Nederland gekomen. Deze plant is eenvoudig zelf op te kweken. Het lukt zelfs op je balkon of in een bloembak. De smaak van deze Rucola is ook pittiger. Je kunt met Rucola eindeloos variëren en mooie gerechten maken. Heerlijk lunchen met een gezonde maaltijdsalade of bij het avondeten een fijne salade met een frisse dressing opdienen. Laat bereide gerechten met Rucola nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Het is belangrijk om te weten hoelang Rucola houdbaar  is en onder welke condities. Rucola bewaren
Buiten koelkast Koelkast Diepvries
Rucola n.v.t.  2 tot 4 dagen n.v.t.

Hoe kun je vaststellen of Rucola niet meer goed is?

Rucola BewarenJe kunt het beste vaststellen of Rucola niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Rucola slap, verlept of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Rucola bewaren?

Rucola kan 2 tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden, eventueel in een vochtige doek. Ook kun je aan de onderkant van de Rucola een stukje afsnijden en de Rucola daarna in een kopje water in de koelkast zetten. Als er nog wortels aan de onderkant zitten deze niet afsnijden maar in zijn geheel in een kopje water in de koelkast zetten. Bereide Rucola met een dressing of stamppot met Rucola kan 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden in een goed afgesloten bewaardoos.