Sinterklaas snoepgoed bewaren

Sinterklaas snoepgoed bewaren

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk snoepgoed. Speculaasjes, pepernoten, chocolade letters en nog veel. Allemaal hartstikke lekker maar niet per se gezond. Niet vreemd dus als je niet alles in één keer wilt opeten en wat overhoudt. Ben je ook benieuwd hoe lang je het allemaal kan bewaren? Nou, dat lees je hieronder!

Sinterklaas snoepgoed bewaren

 Buiten de koelkastDiepvries
Amandelspeculaas2 maanden3 maanden
Chocolade pepernoten (melk, puur en wit)2 maandenn.v.t.
Chocoladeletter (melk, puur en wit)2 maandenn.v.t.
Chocolademunten2 maandenn.v.t.
Gevulde speculaas2 maanden3 maanden
Kikkers & muizen2 maandenn.v.t.
Marsepeinbroodje3 maanden3 maanden
Pepernoten (kruidnoten)2 maandenn.v.t.
Roomboter amandelstaaf2 wekenn.v.t.
Sint schuimpjes (snoepgoed)1 jaarn.v.t.
Sinterklaas chocolade2 maandenn.v.t.
Speculaasbrokken2 maanden3 maanden
Speculaas2 maanden3 maanden
Strooigoed (snoepgoed)1 jaarn.v.t.
Taaitaai2 maandenn.v.t.

Hoe weet ik of het snoepgoed nog goed is?

Het hangt natuurlijk helemaal af van het soort snoepgoed. Maar over het algemeen kun je vrij eenvoudig zien en ruiken of het nog goed is. Als het beschimmeld is en/of muf ruikt is het snoepgoed niet meer goed en moet je het weggooien.

Chocolade snoepgoed

Als chocolade wit uitslaat, betekent dat niet dat het niet meer goed is. Dat is het vet uit de chocolade dat naar buiten komt. Het ziet er niet mooi uit, maar je kunt de chocolade dan gewoon eten. Let er natuurlijk wel op dat het geen witte schimmel is. Want dan moet je de chocolade weggooien.

Hoe moet ik Sinterklaas snoepgoed bewaren?

Voor eigenlijk al het snoepgoed geldt dat je het op een donkere en koele plaats moet bewaren. Als je een zak met pepernoten openmaakt, is het verstandig om de overgebleven pepernoten in een koekblik te bewaren. Zorg wel dat je er geen andere koeken bij doet. Want dan kunnen de pepernoten zacht worden. Hetzelfde geldt voor alle snoep- en strooigoed. Bewaar het in een afgesloten koekblik op een donkere en koele plaats.