Pepernoten bewaren

Pepernoten zijn natuurlijk de bekendste lekkernij van het Sinterklaasfeest. Elk jaar als de stoomboot binnenkomt, liggen de schappen vol met dit snoepgoed. Omdat het maar enkele weken in de winkel ligt, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe lang je kruidnoten kunt bewaren. Dat hebben wij voor je op een rij gezet.

Pepernoten bewaren

Buiten Koelkast
Kruidnoten 2 maanden
Pepernoten 2 maanden
Chocoladepepernoten (melk, puur en wit) 2 maanden

Hoe weet ik of pepernoten niet meer goed zijn?

Pepernoten bewarenJe kunt makkelijk vaststellen of pepernoten niet meer goed zijn door te kijken en ruiken. Als de kruidnoten beschimmeld of uitgedroogd zijn, zijn ze niet meer goed. Zorg dat je jouw pepernoten altijd koel en donker bewaart. Als je de zak eenmaal geopend hebt, doe ze dan in een afgesloten koekblik. Zonder andere snoepjes of koekjes erbij. Eventueel strooigoed kan je er natuurlijk bij laten.

Hoe lang kun je pepernoten bewaren?

Het maakt niet uit of je chocolade pepernoten of normale pepernoten hebt. Het is allemaal even lang houdbaar, namelijk 2 maanden. Ook als je gebakken pepernoten wilt bewaren, is de termijn hetzelfde.

Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Meestal wordt pepernoten en kruidnoten door elkaar gebruikt. De meeste mensen herkennen de kleine ronde, platgeslagen nootjes als pepernoten. Officieel zijn dit kruidnoten. De “ouderwetse” noten die meer op taaitaai lijken, dat zijn de pepernoten. Voor de houdbaarheid maakt het niks uit. Alle twee de soorten zijn 2 maanden houdbaar. Ook moet je ze op dezelfde manier bewaren: koel en donker in een koekblik.