Marsepein Bewaren

Marsepein wordt gemaakt van gemalen amandelen en suiker. Het is vooral een lekkernij die we veel zien met pasen, sinterklaas en kerst. Dan worden er vrolijke gekleurde figuren van gemaakt. De kwaliteit en de prijs is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid amandelen. Drie delen suiker op twee delen amandelen geeft een mooi stuk Marsepein. Marsepein wordt ook veel gebruikt om taarten, gebakjes en cupcakes te versieren. Door het hoge suikergehalte kan je marsepein lang bewaren op een koele, donkere plaats.

Marsepein bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Marsepein (verse) 2 tot 3 maanden  2 tot 3 maanden (luchtdicht) Liever niet
Marsepein taart/cake/gebak Zelfde dag opeten tot 3 dagen  tot 3 maanden

Marsepein BewarenHoe kun je vaststellen of marsepein niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Marsepein niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Marsepein uitgedroogd is en niet meer goed smaakt dient ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je marsepein bewaren?

  • Verse Marsepein kan op een droge en koele plaats 2 tot 3 maanden bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie.
  • Verse Marsepein kan in de koelkast 2 tot 3 maanden bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie.
  • Een gedecoreerde taart met Marsepein kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een vershoud taartdoos.
  • Een gedecoreerde taart met Marsepein kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.
Het gaat er altijd om dat je de marsepein goed luchtdicht opbergt. Dan blijft deze het langste houdbaar.

Hoe lang kun je marsepein decoraties bewaren?

Net als normale marsepein kun je decoraties en marsepein figuurtjes heel lang bewaren. Reken op zo’n 2 tot 3 maanden als de verpakking nog dicht is. De marsepein zal eerst uitdrogen en daarna gaan gisten. Als de marsepein gaat gisten, merk je dat direct.

Hoe lang kun je  marsepein in de koelkast bewaren?

Marsepein kun je lang in de koelkast bewaren, namelijk zo’n 2 tot 3 maanden. In principe is het niet nodig om de marsepein in de koeling te bewaren. Je kan het net zo goed buiten de koelkast op een donkere, droge plek bewaren. Als je marsepein in de koelkast bewaart, zorg dan wel dat je het luchtdicht verpakt.